Στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης στη Χρυσούπολη Καβάλας διοργανώθηκε η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης υπό τον τίτλο «50 χρόνια σιωπής, προσμονής, ελπίδος», κατά την οποία τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Χάλκης, Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός.

Για την έκδοση του λευκώματος μιλήσαν, πέραν του Καθηγουμένου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους τους συντελεστές της εκδόσεως, ο επιχώριος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Νέστου, κ. Σάββας Μιχαηλίδης, καθώς με την χορηγία του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η έκδοση, αλλά και μέλη της εκδοτικής ομάδας.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του ο Καθηγούμενος τόνισε την σημασία της τύποις κυκλοφορήσεως του επετειακού λευκώματος για τη Θεολογική Σχολή, το οποίο μέσα από φωτογραφικό κυρίως υλικό, αλλά και κείμενα, παρουσιάζει την Σχολή και την ιστορία της, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον άγιο Φιλίππων, τον Δήμαρχο Νέστου και την συντακτική ομάδα, που εργάστηκε ανιδιοτελώς για την έκδοση, εκφράζοντας δημόσια τον δίκαιο έπαινο προς τον εμπνευστή του λευκώματος κ. Θεμιστοκλή Φασουλά.

Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, απόφοιτος της Σχολής, και ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Χαλκιδικής, Άρχοντες Οφικκιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απόφοιτοι της Σχολής, Βουλευτές του Νομού Καβάλας, Καθηγητές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και διαφόρων φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου από την Καβάλα, τη Χρυσούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.