Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει η Παγκύπρια Ένωση Ελλήνων Θεολόγων (Π.Ε.Ε.Θ.) για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2021.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Παγκύπρια Ένωση Ελλήνων Θεολόγων εκτιμά πως «η επιλογή του τραγουδιού μπορεί να αρμόζει σε μια αδιάφορη Ευρώπη που δεν έχει ευαισθησίες όπως αυτές που χαρακτηρίζουν την δική μας κυπριακή κοινωνία», σημειώνοντας πως «ως Κύπρος ενδιαφερόμαστε να βρεθούμε στην πρώτη θέση του διαγωνισμού, αλλά όχι και στο όνομα του διαβόλου».

Μέχρι σήμερα, προσθέτει η Π.Ε.Ε.Θ. μέσω του προέδρου της Γεώργιου Κυριάκου, «γνωρίζουμε την κρατική μας ραδιοτηλεόραση η οποία υπηρετεί την κοινωνία μας και προβάλλει τον πολιτισμό μας. Όμως το τραγούδι που κέρδισε τον διαγωνισμό δεν εκφράζει την κουλτούρα μας και αποτελεί όντως πρόκληση στα αφτιά και στη ψυχή μας».

Η Παγκύπρια Ένωση Ελλήνων Θεολόγων καλεί το ΡΙΚ να ακυρώσει την «καταδικασμένη από την κυπριακή κοινωνία» επιλογή του, ευελπιστώντας, ότι θα «πρυτανεύσει τελικά ο σεβασμός στις αρχές και τις χριστιανικές αξίες της κοινωνίας μας τις οποίες κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρέπει να υποσκάπτουμε».

Ακολούθως η Π.Ε.Ε.Θ. λέει ότι οι αρχές της παιδείας δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε «ειδικά όταν καραδοκούν ύποπτες αλλοιώσεις και παραχαράξεις». Στην προσπάθειά σας, προσθέτει, «να πρωτοτυπήσετε γίνατε ριζοσπαστικοί από το αγαθό στο κακό, όπως το εκφράζει ο ακατονόμαστος. Αν εσείς θέλετε να τον προβάλετε ως ήρωα στη μελωδία σας δικαίωμά σας, όμως μη λέτε πως αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο».

Σύνθημά μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι «καμία υποχώρηση όταν υποσκάπτονται τα πάτρια θέσμια που αναφέρονται στα θεμέλια της οικογένειας, στο ήθος και το περιεχόμενο της ορθόδοξης πίστεως και στα της εθνικής και κρατικής μας υπόστασης δίκαια».

Η Παγκύπρια Ένωση Ελλήνων Θεολόγων εκτιμά τέλος πως δεν πρέπει να προκαλείται το κοινό, που έχει να αντιμετωπίσει πολλά βάσανα από την πανδημία, και τώρα καλείται να διαμαρτύρεται για κάτι το «αυτονόητο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.