Πιστοί σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν τα Θεοφάνεια σήμερα Παρασκευή (6.1.2023) από την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο μέχρι την Τσεχία και την Ισπανία, με εκατοντάδες να συρρέουν στις εκκλησίες και να τιμούν τη λαμπρή αυτή γιορτή.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στους εορτασμούς για τα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ δεκάδες πιστοί βούτηξαν στον Αγιασμό των Υδάτων για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Θεοφάνεια στη Βουλγαρία
Τραγούδια και χορός στα νερά του ποταμού Tundzha κατά τη διάρκεια εορτασμού της Ημέρας των Θεοφανείων στην πόλη Kalofer της Βουλγαρίας.

Θεοφάνεια στην Τσεχία ή η «Ημέρα των 3 Μάγων»
Στην Τσεχία οι Καθολικοί γιορτάζουν την «Ημέρα των 3 Βασιλιάδων» ή των «Μάγων», καθώς τη σημερινή ημέρα τιμώνται ο Γκασπάρ, ο Μελχιόρ και ο Βαλτάζαρ, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Ιησού Χριστό όταν γεννήθηκε. Γιορτάζεται περισσότερο στην Ευρώπη, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, και έχει το όνομα «El Dia de los Reyes».

Η Τσεχία τιμά τη σημερινή ημέρα με το «παραδοσιακό κολύμπι» στον ποταμό Vltava στην Πράγα, φορώντας μέχρι και στέμματα.

Θεοφάνεια στην Ισπανία με παρέλαση
Όπως στην Τσεχία, έτσι και στην Ισπανία εορτάζεται η «Ημέρα των 3 Μάγων» με μια λαμπρή παρέλαση γεμάτη χρώματα, μουσική, χορό και πυροτεχνήματα στη Μαδρίτη αλλά και σε άλλες πόλεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.