Το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων, στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση: “ έν γάρ τη προλαβούση Εορτή νήπιόν σε είδομεν, εν δε τη παρούση τέλειον επιφανέντα Θεόν ημών ”, σημειώνοντας ότι τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια εορταζόταν την ίδια ημέρα τα Χριστούγεννα και τα Θεοφανεία, καθότι στα δύο αυτά υπερφυά γεγονότα, φανερώνεται ο Υιός και Λόγος του Θεού εις τον κόσμο.

Κατά δε την βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό, υπό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου φανερώνεται η Αγία Τριάδα, με την φωνή που ακούγεται του ουρανίου Πατρός και μαρτυρά για τον Μονογενή Του Υιό και την κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος εν είδη περιστεράς.

Με την βάπτιση του Χριστού αγιάζεται ολάκερη η κτίση, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας. Στον Αγιασμό αυτόν που δωρίζει η Εκκλησία μας, δια των σωτήριων Μυστηρίων Της, καλείται ο καθένας μας να μετέχει. Γι’αυτό και η συμμετοχή στα Μυστήρια δεν αποτελεί έθιμο, για το καλό όπως λέγεται του χρόνου, αλλά αναγέννηση της ψυχής και ζωντανή κοινωνία μετά του Τριαδικού Θεού.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από την Χάρη και τον Αγιασμό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.