Με πρωτόγνωρη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στο ακριτικό βορειοπελαγίτικο νησί του Αγίου Ευστρατίου, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβερνήσεως και Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος ο Γ΄, με συλλειτουργούς του τόν Αρχιμ. π. Ιερώνυμο Σχίζα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, τον Πρεσβ. π. Ιωάννη Γκέκα, Εφημέριο της νήσου και τον Διάκονό του π. Κυριακό Δημητριάδη.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ενθουσιασμένοι οι λίγοι κάτοικοι του νησιού, αφού είχαν κοντά τους και πάλι τον αγαπητό τους Επίσκοπο, αλλά επιπροσθέτως αισθάνονταν και την ξεχωριστή τιμή της υψηλής παρουσίας των πανεπισήμων προσώπων της Πολιτείας.

Τον κ. Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Παρόντες ήταν και η Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου και εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών του Νομού και Τοπικών φορέων.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας και μετά την τέλεση του μεγάλου αγιασμού στο Ναό, ο Σεβ. Μητροπολίτης, αφού αναφέρθηκε λακωνικά στα βαθύτερα Θεολογικά μηνύματα της Δεσποτικής εορτής, τα οποία, όπως είπε, αφορούν οντολογικά το υπαρξιακό νόημα της ζωής του κάθε ανθρώπου, υπογράμμισε σε όλους οτι η Εκκλησία σήμερα εορτάζει, επειδή δια της παρουσίας της Τριαδικής Θεότητας στον Ιορδάνη ανακαινίζεται η ανθρώπινη φύση και αγιάζεται η κτίση, δηλαδή το φυσικό μας περιβάλλον.

Κατόπιν ευχαρίστησε τον υψηλό επισκέπτη για την τιμητική και σημειολογική του, όπως τόνισε, παρουσία που στέλνει προς όλους τα μηνύματα που απαιτούνται.

Τον ευχαρίστησε συγκεκριμένα που επέλεξε να εορτάσει την μεγάλη αυτή ημέρα σε ένα από τα μικρότερα λιμάνια της Χώρας, αλλά όχι στο πιο ασήμαντο και συμπλήρωσε : «… η παρουσία σας εδώ στον τόπο μας εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ φέρνει σήμερα στο κέντρο της επικαιρότητας την ακριτική επαρχία μας αναδεικνύοντας την πολυσημαντικότητά της».

Τέλος, ο Σεβ. ευχήθηκε στον κ. Πρωθυπουργό «… η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού που θα επακολουθήσει αγιάζοντας τις θάλασσες που ενώνουν κράτη και λαούς, παρακαλούμε τον Βαπτιζόμενο Κύριο να γίνουν με τις προσπάθειές σας ουσιαστικοί δίαυλοι δυνατής επικοινωνίας και καλών σχέσεων των λαών επ΄ ωφελεία της Πατρίδος μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.