Με κατάνυξη, αλλά και με μέτρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε και στον Πειραιά η εορτή των Θεοφανίων.

Στον Πειραιά όπου κάθε χρόνο γίνεται ο επίσημος αγιασμός των υδάτων, πραγματοποιήθηκε κανονικά η θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα – Ο αγιασμός των υδάτων έγινε με λίγα άτομα στην ειδική εξέδρα μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενώ οι πιστοί βρίσκονταν περιμετρικά με αποστάσεις
Με κατάνυξη, αλλά και με μέτρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε και στον Πειραιά η εορτή των Θεοφανίων.

Η ΕΡΤ2 μετέδωσε ζωντανά τη λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, ενώ ακολούθησε και ο καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στον Πειραιά όπου κάθε χρόνο γίνεται ο επίσημος αγιασμός των υδάτων, πραγματοποιήθηκε κανονικά η θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα.

Ο αγιασμός των υδάτων έγινε με λίγα άτομα στην ειδική εξέδρα μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενώ οι πιστοί βρίσκονταν περιμετρικά με αποστάσεις

Αυτός που έπιασε το Σταυρό λέγεται Διονύσης Πετρίδης, είναι πατέρας τριών κοριτσιών και το έκανε με αγάπη για τις κόρες του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα Θεοφάνια λέγονται και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας. Το τριήμερο ξεκινά με τον εκκλησιασμό των χριστιανών το πρωί της παραμονής των Θεοφανίων. Στους Ιερούς ναούς ψάλλεται η ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» και κατόπιν λαμβάνει χώρα ο «Μεγάλος Αγιασμός» που την ημέρα αυτή τελείται μέσα στον ναό. Οι πιστοί, αφού πάρουν αγιασμό και αντίδωρο, θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Εκεί, οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν το νηστίσιμο φαγητό για το μεσημέρι και τα παιδιά θα ξεχυθούν στα σπίτια για να ψάλουν τα κάλαντα των Θεοφανίων.

Γραφείο Αιρέσεων Ι.Μ.Πειραιώς
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.