Με την δέουσα λαμπρότητα και με όλα τα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων για τον κορωνοϊό και λίγους μόνο πιστούς τελέστηκε η σημερινή Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα καθώς καταδύετω ο Τίμιος Σταυρός στο νερό έψαλλαν όλοι το «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε» στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Ρόδου, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανασίου Μισσού.

Στο τέλος μοιράστηκε το αντίδωρον σε ειδικά διαμορφωμένα κυτία στον καθένα ξεχωριστά και ο Μέγας Αγιασμός σε ειδικά ατομικά σφραγισμένα δοχεία υπό την μέριμνα και την επίβλεψη του Γέροντα Αθανασίου και των διακονητών του.
«Ως άνθρωπος εν ποταμώ ήλθες, Χριστέ βασιλεύ. Και δουλικόν βάπτισμα λαβείν σπεύδεις, αγαθέ» – «Κλίνει κορυφὴν ο κλίνας ουρανούς» Και σήμερα αδέλφια μου, μόνο ο Χριστός μπορεί ν’ αλλάξει τη ροή του κόσμου. Ρεύματα ιδεολογικά, ρεύματα σκοτεινά, πανδημικά, εωσφορικά, ορμητικά έχουν εἰσορμήσει. Ὁ κόσμος κινδυνεύει διότι ο εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο εαυτός μας, ο ίδιος ο άνθρωπος, καταστρέφοντας από τον εαυτό του έως όλη την ανθρωπότητα και την φύση. Χείμαρρος κατακλυσμιαίος το κακό. Ποιος μπορεί να το σταματήσει; Μόνο ὁ Χριστός ! Και η δική μας, η προσωπική ζωή δεν κυλά σωστά. Ποιος μπορεί να κάνει τη σωτηριώδη στροφή; Μόνο ὁ Χριστός.
Έλα, Κύριε, αγίασέ μας, συ που αγίασες τα ύδατα. Φώτισέ μας, συ που φωτίζεις τα σύμπαντα. Φώτισέ μας με το φως της θεογνωσίας. Να σε πιστέψουμε περισσότερο, για να σωθούμε !
« Σήμερα τα φώτα κι ο φωτισμός,
η χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός.
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό,
κάθετ’ η κυρά μας η Παναγιά.
Όργανο βαστάει, κερί κρατεί,
και τον Αϊ-Γιάννη παρακαλεί.
Αϊ-Γιάννη αφέντη και βαπτιστή,
βάπτισε κι εμένα Θεού παιδί.
Ν’ ανεβώ επάνω στον ουρανούς,
να μαζέψω ρόδα και λίβανους ».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.