ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2019: Με λαμπρότητα τιμώνται τα Άγια Θεοφάνεια στην Εκκλησία της Ρουμανίας και συγκίνηση προκαλεί η αναφορά του Πατριάρχη Δανιήλ στη χώρα μας καταδεικνύοντάς την ως κοιτίδα της Ορθοδοξίας.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, παραμονή Θεοφανείων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ομίλησε για τη σημασία της σημερινής εορτής των Θεοφανείων αναλύοντας τη σημασία του Μικρού και Μεγάλου Αγιασμού.

Αναφερόμενος στη λέξη αγιασμός, στάθηκε στο ότι ο όρος ΄΄αγίασμα΄΄προέρχεται από την Ελληνική γλώσσα, η ελληνική λέξη αγιασμός, όπου σημαίνει ευλογία.

Αναφέρθηκε στη σημασία του Μεγάλου Αγιασμού υπογραμμίζοντας πως σηματοδοτεί τη βάπτιση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού αλλά και προσωπική βάπτιση του κάθε ανθρώπου.

Ο αγιασμός σήμερα είναι και δική μας βάπτιση, και η γεύση του Αγιασμού που λαμβάνουμε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μας βοηθά να ανανεώσουμε μέσα μας τη χάρη του βαπτίσματος.

Ο μεγάλος Αγιασμός μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε βαπτιστεί εις το όνομα της Αγίας Τριάδος.

Το νερό που θα αγιασθεί αύριο θα το κρατήσουμε όλο το χρόνο και θα μας βοηθά όταν αντιμετωπίζουμε αρρώστιες ή εισερχόμαστε σε πειρασμούς και έντονες δοκιμασίες.

Ο Αγιασμός σήμερα Θεοφάνεια, είναι πηγή αφθαρσίας.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.