Μὲ λαμπρότητα ἑορτάσθηκαν τὰ Ἅγια Θεοφάνεια ἀπὸ τοὺς ακρίτες νησιώτες της Σάμου της Ικαρίας και των Φούρνων . Ἐπίκεντρο των ἑορτασμών , ὅπως κάθε χρόνο, , ὁ Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Βαθέως όπου από τους χρόνους της Ηγεμονίας τελούνταν Αρχιερατική θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού και με πομπή ο επίσκοπος , οι αρχές και ο πιστός λαός κατευθύνονταν στο κεντρικό λιμάνι της Σάμου ώστε να γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των Υδάτων. Προεξάρχων τῆς πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος.

Μὲ μελωδικὲς κωδωνοκρουσίες καὶ ὑπὸ τοὺς ἤχους τῆς Φιλαρμονικῆς « Βαθύλος» η ιερά πομπή , παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες κατέληξε στο λιμάνι και έγινε η κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Πρωτοφανὴς ἦταν ἡ συμμετοχὴ τῶν Ένδεκα νέων που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο οποίος συνεχάρει τους τολμηρούς κολυμβητές που είχαν την ψυχική δύναμη και το θάρρος να βροντοφωνάξουν και να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο , να κολυμπήσουν αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πίστη προς τον Κύριο μας , την αγάπη τους προς την Εκκλησία και την αφοσίωση τους στην πατρίδα και την Ελληνορθόδοξη παράδοση μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.