Μητρόπολη Ρόδου-Θεοφάνεια 2018

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα άγια Θεοφάνεια στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παραμονή της Εορτής στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ορφανοτροφείου Θηλέων Ρόδου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της Ακολουθίας του Αγιασμού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής (6-1-2018) ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε του Όρθρου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία (συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου) και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αμέσως μετά με τον ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών μετέβη στον καθορισμένο τόπο, στό λιμάνι του Μανδρακίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων.

Τον Σταυρό ανέσυρε από τα παγωμένα νερά o κ. Σωτήριος Δημόπουλος , στον οποίο ο Σεβασμιώτατος επέδωσε, κατά το έθος, χρυσό Σταυρό. Στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο μήνυμα της Εορτής και ευχήθηκε τα δέοντα. Στη συνέχεια μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου για την καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας του Ομίλου.

Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου Θεοφάνεια 2018 στη Μητρόπολη Ρόδου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.