Ο Τάκης Θεοδωρικάκος παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στο μνημόσυνο για τον ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκο. «Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στον χαιρετισμό του ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκδήλωση μνήμης για τον αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκο, που έπεσε στο καθήκον στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, επισήμανε την ανάγκη ενότητας για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στην Ιαπωνία, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κάνει και δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας. Και μέσα από τη διατήρηση της ενότητας των Ελλήνων οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να κάνουμε πράξη τη θυσία των τριών ηρώων των Ιμίων.

«Ο διχασμός και η εσωστρέφεια, από οποίους υποκινούνται, δεν εκφράζουν
διαφωνίες για το παρόν, αλλά ανευθυνότητα για το αύριο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε όλους τους Έλληνες να δουλέψουμε μαζί με ενότητα και αποφασιστικότητα.

«Για να δυναμώσουμε και άλλο την Πατρίδα μας, την ισχύ της, την προοπτική της, την αυτοπεποίθηση όλων μας στο αύριο. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια
Ελλάδα με ένδοξη ιστορία, αλλά και ένδοξο παρόν και μέλλον», πρόσθεσε.

Θεοδωρικάκος για τη νύχτα των Ιμίων
Αναφερόμενος στη νύχτα των Ιμίων ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «μέσα σε κείνη τη νύχτα συμπυκνώθηκαν με τόσο δραματικό τρόπο τα γνωρίσματα της ιστορικής πορείας του έθνους μας. Η αγάπη για την πατρίδα ως ύψιστη αξία ζωής, η απόλυτη αίσθηση του καθήκοντος, η αυτοθυσία για την Ελλάδα».

Αυτό έπραξαν, όπως είπε, εκείνη τη νύχτα και οι τρεις ήρωες των Ιμίων, Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός.
«Οδηγός τους ήταν το αόρατο νήμα ηρωισμού και δόξας, που διαπερνά την
Ιστορία μας, διασφαλίζοντας στο Έθνος τη συνέχεια και την πρόοδο τους, στο
αύριο. Οφείλουμε να αντλούμε διδάγματα από την Ιστορία μας. Σε μια δύσκολη
συγκυρία αυτά αποτελούν πυξίδα και προϋπόθεση αισιοδοξίας για το μέλλον».

Ίμια: 27 χρόνια πριν
Στις 31 Ιανουαρίου στη 1:40 τα ξημερώματα, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονταν στη Μεγάλη Ίμια (Δυτική). Στις 5:30 ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στο πλοίο.

Αποτέλεσμα ήταν και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, να βρουν τραγικό θάνατο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.