Θεμιστοκλέους: Καταβάλλεται επί μακρόν χρόνο μια παλιά συγκεκαλυμένη και σήμερα απροκάλυπτη προσπάθεια, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, να ποινικοποιηθεί η πολιτική, να ενοχοποιηθεί η διαφορετική άποψη…

και να εξοντωθεί το μέγα αναπαλλοτρίωτο και απαράγραπτο δικαίωμα της διαφωνίας, είπε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη 2η μέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ανεξάρτητος Βουλευτής.

Ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος τον Φεβρουάριο του 2013 είχε κατρακυλήσει στου κακού την σκάλα, έφτασε στο χείλος της αβύσσου και ήταν έτοιμη η άβυσσος να την καταπιεί. Πρόσθεσε ότι πρώτη φορά συνέβαινε αυτό το πράγμα στην Κύπρο, αλλά η διακυβέρνηση, ο ίδιος ο Αναστασιάδης και οι Υπουργοί που επέλεξε, παρά τα όποια λάθη έγιναν, απομάκρυναν την Κύπρο από το χείλος της αβύσσου, με θυσίες του κυπριακού λαού. Η προσπάθεια αυτή, δήλωσε, δεν ήταν αναίμακτη αφού άφησε πίσω της χιλιάδες θύματα, ανέργους, κατεστραμμένες μικρές επιχειρήσεις, κατεστραμμένα νοικοκυριά, χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν βάλει υποθήκη τις κατοικίες τους και κινδυνεύουν να τις πάρουν οι τράπεζες.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής είπε ότι η πρώτη και δεύτερη διακυβέρνηση Αναστασιάδη προχώρησε σε μεγάλες και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ως παράδειγμα τον κατάλογο διορισίμων, το ΓεΣΥ, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την κατώτατη σύνταξη και τον κατώτατο μισθό. «Δεν μπορεί κανένας να τα αγνοήσει αυτά, όσον και αν θέλει να κριτικάρει τον Νίκο Αναστασιάδη», ανέφερε. Δήλωσε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «εκεί στο Κραν Μοντανά μας έσωσε από τη νέα Τουρκοκρατία» και ότι στόχος της Τουρκίας είναι η μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο και έπειτα σε τουρκική επικράτεια. Δήλωσε ακόμη ότι ο EastMed είναι η χρυσή ευκαιρία της Κύπρου και της Ελλάδας.

Για τον Γρίβα

«Ο Ιησούς Χριστός γυμνός», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους λέγοντας πως έγινε του κουτρούλη ο γάμος όταν δημόσιος υπάλληλος έκανε μια σειρά έργων που προσβάλλουν, πατόκορφα, ρατσιστικά το σύνολο των Κυπρίων χριστιανών. «Καταγγέλθηκε από παντού, ξεκίνησε η διαδικασία για να παραπεμφθεί και ξαφνικά όλοι είπαν ότι είναι ‘δικαίωμα του να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά του βουλευτή που εκλέγηκε και είναι σήμερα εδώ κάποιοι θέλουν να του στερήσουν αυτό το δικαίωμα, και ισχύει αυτό που είπε ο Βολταίρος, ‘’διαφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να το λες’’».

Παράλληλα, είπε πως η Βουλή προχώρησε σε μια επαίσχυντη και αισχρή πράξη εναντίον του Στρατηγού Γρίβα Διγενή λέγοντας ότι κάποιοι πιστεύουν στον μύθο του ΑΚΕΛ.

«Η απόφαση στρέφεται όχι οποιουδήποτε ζωντανού, αλλά εναντίον ενός που απεβίωσε πριν 48 ολόκληρα χρόνια. Αυτή η απόφαση ελήφθηκε επειδή ανιστόρητοι, εθνικώς ανάξιοι, εξακολουθούν να πιστεύουν στο μύθο του ΑΚΕΛ ότι αφότου πέθανε ο Διγενής έξι μήνες μετά αναστήθηκε και προφανώς διέπραξε πραξικόπημα. Όσοι πιστεύουν ότι το πραξικόπημα το έκαμε ο Γρίβας και η ΕΟΚΑ Β μάλλον απέχουν πολλή απόσταση από την αλήθεια. Το πραξικόπημα το έκαμε η Xούντα των Αθηνών. Ότι ακολουθήσε η ΕΟΚΑ Β ήταν καθ’όλα φυσιολογικό για την τότε εποχή και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή τον τιμούσαν οι πατεράδες και οι παπούδες μας, τον τιμούμε εμείς και τα παιδιά μας και θα τον τιμούμε και οι αυριανοί. Δεν καθορίζεται η ιστορική του αξία ως απελευθερωτή της Κύπρου ή ως του Αρχηγού της μάχης του Θησείου που έσωσε την Αθήνα και η Ελλάδα παρέμεινε στον ελεύθερο κόσμο δεν διαγράφονται με ψηφίσματα της Βουλής αυτής», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.