Παρά την καθυστέρηση λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, είναι επιτέλους έτοιμο το αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μνημείο, που θα τοποθετηθεί στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Πριν λίγες ημέρες έγινε και η θεμελίωσή του παρουσία του γλύπτη Γιώργου Κικώτη και του προέδρου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη.

Το μνημείο τοποθετήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας με πρωτοβουλία της Κοινότητας και του τοπικού συλλόγου.

Ο Γιώργος Κικώτης, που κατασκεύασε ακόμα ένα μνημείο για τον ποντιακό ελληνισμό αποκάλυψε στο pontos-news.gr πως «Αυτό το έργο αναπαριστά μια μάνα με ένα παιδί να κοιτούν μπροστά. Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να περάσω ένα μήνυμα αισιοδοξίας, πως η ζωή συνεχίζεται και πάντα βρίσκει το δρόμο της».

Σύμφωνα με τον ίδιο το μνημείο είναι έτοιμο στο εργαστήριό του και περιμένει να το τοποθετήσει στη βάση του. «Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησε λίγο η όλη διαδικασία λόγω του κορωνοϊού και άλλων θεμάτων. Πιστεύω μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου να έχει αποκαλυφθεί κιόλας» συμπληρώνει ο γλύπτης.

Σε ερώτησή του pontos-news.gr για το μνημείο της Αμερικής που επρόκειτο να αποκαλυφθεί, τον περασμένο Μάιο, ο Γιώργος Κικώτης δήλωσε ότι το μνημείο αυτό τώρα ταξιδεύει προς τον προορισμό του και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 2 μήνες. Ωστόσο λόγω της κατάστασης δεν γνωρίζει ακόμα το πότε θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.