Θεμελιώνεται ένας ναός για τα θύματα του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ρουμανία. Συγκεκριμένα στην αυλή του πρώην σωφρονιστικού ιδρύματος στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα υπήρχε ένα Παρεκκλήσιο το οποίο και λειτουργεί μέχρι τώρα από τον Ιερέας π. Cozmin Ionuț Miloiu ο οποίος και θα επιβλέπει την ανέγερση του ναού προς τιμήν των θυμάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Τον θεμέλιο λίθο τοποθέτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Καλλίνικος του Πατριαρχείου Ρουμανίας τη φυλακή που αποτελούσε το κέντρο της σωματικής και πνευματικής ταλαιπωρίας κατά την κομμουνιστική περίοδο 1949-1951 όταν και λειτουργούσε το πρόγραμμα «επανεκπαίδευση μέσω βασανιστηρίων».

Πριν την θεμελίωση του Ναού προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της φυλακής και η Δοξολογία προς μνήμην των θυμάτων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στις συνθήκες που αναγκάστηκαν να περάσουν περισσότεροι από 600 άνθρωποι στην πόλη Πιτέστι από όλες τις περιοχές της χώρας της Ρουμανίας ενώ τους παρότρυνε να καλλιεργήσουν τον σεβασμό και την αγάπη για όλους.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.