Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, η κατάθεση Θεμελίου Λίθου στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Την κατάθεση του θεμελίου λίθου, λόγω κωλύματος υγείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐου, τέλεσε ο Πρωτοσύγγελος της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού. Στην ομιλία του ο πατήρ Θεόδωρος μετέφερε τις πατρικες ευχές και ευλογίες του Πανιερωτάτου, επεξήγησε τη σημασία του θεμελίου λίθου για ένα Ναό και προέτρεψε τους παρευρισκομένους να προσεύχονται και να στηρίζουν το έργο που ξεκινά, συνδράμωντας και με την εισφορά τους, η οποία είναι σημαντική και απαραίτητη.

Στην τελετή παρεβρέθηκαν ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από άλλες Μητροπόλεις, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Αρχιτέκτονας του έργου κ. Σπύρος Πιέρας, ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Λουκάς Πέτρου, ο επιμετρητής κ. Μαρίνος Δημοσθένους, ο εργολάβος κ. Άριστος Αριστοτέλους, Θρονικοί Επίτροποι, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωπος του Ρώσσου πρέσβεως, κοινοτάρχες κοινοτήτων, τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητος και πλήθος πιστών.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει την εικόνα και τεμάχιο του Τιμίου λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, το οποίο προσκόμισε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.