Το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 στο οικόπεδο του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της πόλεώς μας αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα

Για την θεμελίωση ήλθε στην Αλεξανδρούπολη ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της πατρίδος μας Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς. Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, οι βουλευτές του νομού, ο Δήμαρχος της πόλεως και λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών.

Αφού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Άνθιμο ο αγιασμός για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης μας μίλησε για τον νέο ναό που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Στρατού και των περιοίκων. Ο Ιερός Ναός ρυθμού βασιλικής θα έχει εμβαδό 897 τ.μ., μήκος 44, πλάτος 31 και ύψος 17 μέτρα.

Θα κατασκευαστεί κατ’ αρχήν το υπόγειο που θα χρησιμεύσει ως αρχικός ναός και σιγά σιγά και ο υπόλοιπος ναός ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως. Το χρονοδιάγραμμα είναι ο υπόγειος ναός να είναι έτοιμος μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και στόχος είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου -που είναι ταυτόχρονα και επίσημη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων- στις 21 Νοεμβρίου να εορτασθεί στο νέο ναό.

Για όλα αυτά ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Καμπά για το ανύστακτο ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή μας, την οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και τη συνεχή βοήθεια από την ανώτερη πλέον θέση που κατέχει, όπως έκανε και παλαιότερα ως Διοικητής της Μεραρχίας με την κατασκευή του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατόπεδο Ιωάννου.

Ο Αρχηγός κ. Καμπάς ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για τα καλά του λόγια και ευχήθηκε σύντομα να ολοκληρωθεί ο Ναός που θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη και καύχημα για τον Στρατό μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.