Την Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως 27 Μαρτίου 2022 το απόγευμα, τελέστηκε Αγιασμός και κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού στον λόφο του Αρκαλοχωρίου, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία για το Αρκαλοχώρι είναι σημείο της πνευματικής μας παρακαταθήκης και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Παραβρέθηκαν , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, και ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Δήμαρχος Μίνωα πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, αστυνομικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν, αλλά ιδιαίτερως τον κόσμο του Αρκαλοχωρίου για την συνεργασία του με την καθ’ ημάς Μητροπόλη. Επίσης τελέστηκε τρισάγιο στον μακαριστό Ιάκωβο Τζαγκαράκη ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα στον Ναό την ώρα του σεισμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.