Τις προσευχές όλων έτσι ώστε ο νέος ναός της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλι Πεδιάδος να ολοκληρωθεί σύντομα από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, ύστερα από σχετικό αίτημα για παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο, ζητά με ανακοίνωσή του ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Α Αρχιερατικής Περιφέρειας, Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Πηγιάκης.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται εντός του οικοπέδου που κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί η μετακίνησή του. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, ζητήθηκε άμεσα η μετακίνηση του ναού, όμως η στατικότητα του ναού δεν το επέτρεπε. Γι’ αυτό, μετά από Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, η Εκκλησία πήρε τα Άγια Λείψανα, τις Ιερές Εικόνες και όλα τα ιερά σκεύη και ο ναός σκεπάστηκε με χώματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, στον εσπερινό της εορτής της Αγίας Παρασκευής, θα τελέσει τη θεμελίωση του ναού της Αγίας, όπως υποσχέθηκε στο εκκλησίασμα, κατά τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου, στην πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής Ρουσοχωρίων.

Μάλιστα υποβλήθηκε πρόσφατα αίτηση στο Δήμαρχο κ. Μανόλη Φραγκάκη προς παραχώρηση του οικοπέδου, πλάι στο αεροδρόμιο Καστελλίου, όπου θα ανεγερθεί ο ναός της Αγίας.

“Προσευχηθείτε αδελφοί και ο ναός της Αγίας Παρασκευής να ολοκληρωθεί από την Ιερά Μητρόπολη με τους ρυθμούς ανέγερσης του Προφήτη Ηλία, στο λόφο του Αρκαλοχωρίου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.