«Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας» ήταν τα πρώτα λόγια του προς το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε “Άξιος”!

Τον νέο της ποιμενάρχη υποδέχθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019, η Φθιώτιδα. Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στο κέντρο της Λαμίας για να καλωσορίσει τον Φθιώτιδος Συμεών. Στιγμές ίσως και πρωτόγνωρες για την πόλη της Λαμίας λόγω της μαζικής συμμετοχής των κατοίκων της αλλά και της άφιξης σπουδαίων προσωπικοτήτων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

«Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας» ήταν τα πρώτα λόγια του προς το συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε “Άξιος”!

Δύο χρόνια μετά, τα πρώτα λόγια του ήδη επαληθεύτηκαν αφού πράγματι έγινε ο δεσπότης της καρδιάς των Φθιωτών. Απλός, καταδεκτικός, εμπνευσμένος, αισιόδοξος και κάποιες φορές ίσως ανατρεπτικός, κατάφερε να προσεγγίσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε κουλτούρας. Μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένους. Ανθρώπους της πόλης αλλά και μοναχικούς “ακρίτες¨ των πιο δυσπρόσιτων χωριών.

Αεικίνητος και πανταχού παρών στέκεται στο πλευρό των Φθιωτών με αγάπη και διάθεση προσφοράς. Όχι μόνο σαν ποιμενάρχης, μα σαν φίλος, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Η ηλεκτρονική μας σελίδα του εύχεται υγεία, δύναμη και μακροημέρευση….

Δείτε εικόνες και βίντεο από την άφιξη και την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, σαν σήμερα

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος έφτασε στη Λαμία σύμφωνα με την τάξη συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο ξενοδείο ΦΘΙΑ. Στην συνέχεια ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Φθιώτιδος, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αφού καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στην Πλατεία Πάρκου, όπου εκεί ο Δήμαρχος Λαμιέων Θ. Καραΐσκος προσφώνησε καταλλήλως τον νέο Ποιμενάρχη.

«Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στην εκκλησία μας» τόνισε ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, καλωσορίζοντας τον κ. Συμεών συμπληρώνοντας «πως ο ερχομός σας φέρνει ελπίδα. Σας δίνουμε την υπόσχεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε το έργο σας. Είστε ο ποιμενάρχης που προσδοκούμε να μας διδάξει την ενότητα και την αλληλεγγύη», ενώ ανέφερε ότι Δήμος σεβόμενος τους διακριτός ρόλους θα στηρίξει το έργο της τοπικής εκκλησίας
Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Συμεών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Λαό της Φθιώτιδος για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας»

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος με πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελίσμου ο νέος Μητροπολίτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ το πλήθος αναφώνουσε ΑΞΙΟΣ!

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε από άμβωνος την απόφαση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη και εν συνεχεία ακολούθησαν οι προσφωνήσεις.

Τέλος ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας. Δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας. Έρχομαι για τους πτωχούς, τους αδύνατους, τους πονεμένους, τους θλιμμένους, τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου. Όλοι ανεξαιρέτως, οποιασδήποτε προελεύσεως, οποιαδήποτε υπαρξιακής τοποθετήσεως, οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας, εφόσον αναπνέετε το οξυγόνο και βαδίζετε στη γη και ατενίζετε τον ουρανό μέσα στα κανονικά όρια της τοπικής μας Εκκλησίας της Φθιώτιδος είστε όλοι σας μέσα στην αγκαλιά της καρδιάς μου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

“Θα γίνεις καλά. Θα δεις…” / Η συγκινητική στιγμή στην υποδοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδας [εικόνες-video] Ήταν μια στιγμή πραγματικής συγκίνησης τόσο για τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, όσο και για τους πιστούς που παρακολούθησαν την συνομιλία τους. Την ώρα που η πομπή ξεκινούσε από την πλατεία Πάρκου προκειμένου να μεταβεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος σταμάτησε για λίγο και ευλόγησε ένα παιδί το οποίο βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο λέγοντας του «θα γίνεις καλά να με θυμηθείς».

Συγκινημένος και ο νεαρός χαμογέλασε και φίλησε το χέρι του νέου Ποιμενάρχη της Φθιώτιδας.

Δείτε εκατοντάδες εικόνες από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ Συμεών

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.