Σύμφωνα με την ουκρανική παράδοση, τα δώρα στα παιδιά τα Χριστούγεννα τα φέρνει ο Άγιος Νικόλαος. Έτσι αυτός ήταν ο «παραλήπτης» των γραμμάτων που έστειλαν τα περισσότερα ουκρανόπουλα. Ορισμένα παιδιά απηύθυναν τα γράμματά τους προς τον Παππού Χιονιά (ένας χαρακτήρας που είχε επινοηθεί κατά τη διάρκεια της άθεης κομμουνιστικής διακυβέρνησης και χρησιμοποιείται μερικώς ακόμα και σήμερα) ή στον Σάντα Κλάους, τον οποίον βλέπουν στις ταινίες και τα κινούμενα σχέδια.

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τα ουκρανικά ταχυδρομεία είχαν παραλάβει περίπου 10.000 γράμματα, τα οποία έστειλαν τα παιδιά στον αγαπημένο τους Άγιο ζητώντας κυρίως διάφορα δώρα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ταχυδρομείων Αντρίι Σκόρικ, είναι περίπου διπλάσια από τον αριθμό τον γραμμάτων που εστάλησαν τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα περισσότερα από τα γράμματα τα παιδάκια ζητούσαν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ωστόσο αρκετά γράμματα αφορούσαν και πιο σοβαρά θέματα και ορισμένα παιδιά έγραφαν επιθυμίες όπως το να σταματήσει ο πόλεμος, να γυρίσει ο μπαμπάς ζωντανός από τον πόλεμο ή να μπορέσουν να επισκεφθούν τη γιαγιά τους, που μένει στο κατεχόμενο κομμάτι του Ντονμπάς.

Όλα τα γράμματα που έστειλαν τα παιδιά απαντήθηκαν βάσει του σχετικού προγράμματος που εφαρμόζεται στα ουκρανικά ταχυδρομεία ενώ περισσότεροι από 3.000 παιδιά θα λάβουν δώρα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα ταχυδρομεία και από χορηγούς.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.