ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ!

1. Το 1980 σε σφοδρό τροχαίο τραυματίσθηκε πολύ βαριά ο Δ.Κ.(από τον Πειραιά). Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Διάγνωση: πολλαπλά κρανιακά κατάγματα. Επί εννιά ημέρες βρισκόταν σε κώμα στην εντατική. Οι γιατροί δεν του έδιναν ελπίδες ζωής και οι δικοί του περίμεναν πως θα καταλήξει.

Ο αδελφός του όμως με τη γυναίκα του ήρθαν στη Μονή του οσίου Παταπίου και ικέτεψαν θερμά τον Άγιο για τον άνθρωπο τους, ενώ μία από τις αδελφές τους έδωσε λίγο βαμβάκι εμβαπτισμένο στο λάδι της κανδήλας, καθώς και ένα μικρότατο τεμάχιο από το ράσο του Οσίου και τους βεβαίωσε ότι αν έχουν πίστη στον Θεό και τις πρεσβείες του Αγίου Παταπίου, προτού να γυρίσουν στο Λαϊκό ο ασθενής θα συνέλθει. Όπως και έγινε, τη στιγμή ακριβώς που τους έλεγε αυτά η μοναχή!

2. Δύο χρόνια αργότερα, το 1982, ο εξαετής Α., γιος του νευρολόγου Χ. Π., προσβλήθηκε από τη βαριά αρρώστια της μελανοχρωματικής κνιδώσεως. Οι καλύτεροι γιατροί στην Ελλάδα αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχε ελπίδα σωτηρίας του, γι’ αυτό και υπήρχε η σκέψη μετάβασης στην Αγγλία, μήπως εκεί γίνει κάτι. Η μητέρα όμως του μικρού, ονόματι Β., τον πήρε μαζί της και προσέτρεξε στη Μονή του Οσίου. Αγρύπνησε μαζί με το παιδάκι της, προσευχήθηκαν, εξομολογήθηκε, κοινώνησαν και παίρνοντας λίγο λάδι από την κανδήλα τού Άγιου επέστρεψαν. Το βράδυ η μητέρα άλειψε μ’ αυτό το σώμα του παιδιού της. Και, ω του θαύματος και της ευσπλαχνίας του Κυρίου, το πρωί ο Α. πετάχτηκε χαρούμενος από το κρεβάτι του και φώναξε στη μητέρα του, ότι τη νύχτα ήρθε ο παππούλης (ο Άγιος) στο δωμάτιο του, τον χάιδεψε στοργικά και του είπε πως τον έκανε πλέον υγιή, γι’ αυτό δεν πρέπει να κλαίει άλλο η μανούλα του. Μετά από σειρά εξετάσεων, που τις επιβεβαίωσε ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ίω. Στρατηγός, αποδείχτηκε ότι η μελανοχρωματική κνίδωση ήταν παρελθόν και ο Α. ήταν εντελώς καλά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.