Η ιστορία της 13χρονης Άντρεας συγκίνησε και συνεχίζει να συγκινεί το παγκύπριο.

Ένα μικρό κορίτσι κατάφερε -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- να ακούσει ξανά, χάρη στη βοήθεια του Όσιου Αββακούμ.

Για το θαύμα που βίωσε, την πίστη της στον Όσιο Αββακούμ, αλλά και για τα όσα πέρασε, μίλησε στην εκπομπή του ANT1, «Μέρα Μεσημέρι», η 13χρονη Άντρεα Μάρκου, η οποία ακούει ξανά μετά από την αιφνίδια απώλεια της ακοής της πριν περίπου δύο βδομάδες.

Η 13χρονη διηγήθηκε την περιπέτεια που βίωσε μέχρι την πλήρη απώλεια της ακοής της, ενώ σημείωσε ότι οι γιατροί τη χορήγησαν φάρμακα, τα οποία – όπως είπες- δεν περίμενα να επιφέρουν αποτέλεσμα.

Η φωνή που την ενθάρρυνε

Το μικρό κορίτσι μιλώντας για τις δύο περίπου εβδομάδες που είχε πλήρη απώλεια ακοής, είπε πως «ενώ ήμουν στο απόλυτο κενό, άκουα μια φωνή που έλεγε ότι «θα ακούσεις», και πίστευα ότι θα ακούσω ξανά. Τους το έλεγα».

Επιθυμία της, όπως είπε, ήταν να επισκεφθεί τον Όσιο Αββακούμ στο Φτερικούδι. «Προσευχήθηκα στον Άγιο, πήρα λαδάκι από την καντήλα του και κάθε πρωί και νύχτα σταύρωνα τα αυτιά μου. Ένιωθα ότι κάνοντας αυτό θα με βοηθήσει ο Άγιος. Μου το έλεγε ο Άγιος (ότι θα ακούσω)», εξήγησε η 13χρονη.

Ερωτηθείσα αν αυτό το διάστημα σταμάτησε το τραγούδι η μικρή Άντρεα απάντησε χαμογελώντας ότι κανονικά θα έπρεπε να το σταματήσει αλλά δεν το έπραξε.

Αναφερόμενη στο θαύμα που βίωσε, η Άντρεα είπε, ακόμη, πως την περασμένη Πέμπτη ένιωθε ότι θα ξυπνήσει το πρωί της Παρασκευής και θα ακούει. «Κάποιος μου το έλεγε κάπως, ότι θα ξυπνήσω και θα ακούω».

Και έτσι έγινε. Το πρωί που πήγε στο δωμάτιο της Άντρεας η μητέρα της για να την ξυπνήσει συνειδητοποίησε ότι επανήλθε η ακοή της.

Η επιβεβαίωση της μητέρας

Η μητέρα της 13χρονης επιβεβαίωσε λεγόμενα της κόρης της και εξήγησε πως το προηγούμενο βράδυ «ήμασταν μαζί με το θείο και τη θεία της και μιλούσαμε και για το θέμα της Άντρεας και προσπαθούσαμε να τροχοδρομήσουμε για να πηγαίναμε στο εξωτερικό, ούτως ώστε να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη».

«Οι γιατροί μας είπαν», σημείωσε, «πως ευελπιστούσαν ότι θα είχε κάποια διαφορά με τη φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσει να ακούσει ξανά με τα ακουστικά της. Εκεί που τρώγαμε και συζητούσαμε η (Άντρεα) μας είπε να «μην αγχωνόμαστε γιατί εγώ αύριο το πρωί θα ξυπνήσω και θα ακούω». Θα μας το είπε αυτό τουλάχιστον 10 φορές. Ήταν πολύ αισιόδοξη και ήταν πολύ δυνατό τα αίσθημα που ένιωθε. Είπε πως εγώ ακούω την φωνή, ο Άγιος θα με βοηθήσει και αύριο πρωί θα σηκωθώ και θα ακούω».

Καταλήγοντας η κυρία Μάρκου ανάφερε συγκινημένη πως την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι η γιορτή του Οσίου Αββακούμ και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το μοναστήρι και να ανάψει ένα κερί στη χάρη του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.