Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Tamim bin Hamad Al Thani, είχε σήμερα στη Ντόχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στο Παλάτι, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής, με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές. Στη συνέχεια έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Κατάρ και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Εμίρης του Κατάρ παρακάθισαν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις συνομιλίες ήταν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης και της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ενέργειας και επενδύσεων.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε  γεύμα που παραθέτει προς τιμή του ο Εμίρης του Κατάρ.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, o Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Mohammed bin Abdulrahman Al Thani.

Επίσης, υπεγράφη, στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ντόχα, Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, της Επιστημονικής Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στην Ντόχα, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Κατάρ κ. Νικόλας Μανώλης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρόεδρου κα Μαριλένα Ραουνά και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Αντωνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.