Τον θεολόγο καθηγητή Μάρκο Μάρκου, θα τιμήσει την προσεχή Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Ο Μάρκος Μάρκου, γεννήθηκε στη Δράμα το 1972.

Στην πόλη αυτή έλαβε και την εγκύκλιο μόρφωση. Το 1994 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και το 1997 από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε ως Γραμματέας στο Συμβολαιογραφείο Ροδολείβους Σερρών. Από το 2003 υπηρετεί στο Γυμνάσιο Αγίων Δέκα Ηρακλείου Κρήτης και με διάθεση στο Ενιαίο Λύκειο Αγίων Δέκα.

Κατά το σχολικό έτος 2003-04 εργάστηκε με διάθεση και στο Γυμνάσιο Βαγιωνιάς. Μετέσχε σε Σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με θέμα “Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης”.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, http://users.sch.gr/markmarkou/ , στην οποία καταγράφει με την βοήθεια και του Δημητρίου Κυμηνά, τους κανονικούς επισκόπους της ορθοδόξου εκκλησίας από το 1881 έως σήμερα.

Με βιογραφικά σημειώματα και καταλόγους χειροτονηθέντων και κοιμηθέντων κατά έτος, αλλά και ετήσιες επετηρίδες για όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες.

Ο διαδικτυακός αυτός τόπος παρέχει την δυνατότητα στους ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο για γνώσεις, αλλά κυρίως στο να αντλούν στοιχεία για την Αποστολική διαδοχή όπου γης στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Θα του απονεμηθεί το μετάλλιο της ενορίας μετά επαίνου, στα πλάισια των εορτασμών της 23ης επετείου της ελεύσεως εκ Πολωνίας εις το ναό, της Ιεράς εικόνος Παναγίας Οστρομπράμσκα – Φρουρός της πύλης.

Το πρόγραμμα των εορτασμών έχει ως εξής:

Εις τον ναό της Αγίας Μαρίνης:

Παραμονή 15 Φεβρουαρίου 2020

17:30 Μικρός Εσπερινός στο παρεκκλήσι της Παναγίας.

18:00 Μέγας Εσπερινός στον κεντρικό ναό με λιτή και αρτοκλασία.

Ανήμερα 16 Φεβρουαρίου 2020

7:30 Όρθρος.

8:30 Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου Φαναρίου Αγαθαγγέλου.

10:00 Δεκαετές μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χαϊνούφκα Μύρωνος, Στρατηγού του Πολωνικού Στρατού, και των συν αυτώ πεσόντων εν Σμολένσκ, αξιωματούχων της Πολωνικής Δημοκρατίας.

10:15 Περικόσμηση, Πολωνών και Ελλήνων, δια του τιμητικού μεταλλίου της εκκλησιαστικής κοινότητος.

10:30 Λιτανεία ιεράς εικόνος πέριξ του Ναού, δια των οδών Διγενή, Ευζώνων, Αγίας Μαρίνης, Ολύμπου.

10:45 Αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας εις μνήμη Αρχιεπισκόπου Χαϊνούφκα Μύρωνος, Στρατηγού του Πολωνικού Στρατού.

12:00 Υπογραφή ιδρυτικής πράξεως συστάσεως ορθοδόξου ομάδας διαδικτυακού διαλόγου εις την Πολωνία.

Εις το θέατρο του δημαρχιακού μεγάρου Ηλιουπόλεως:

19:00. Διεθνής συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών ομάδων. Θα χορέψουν οι “Κλεκοτσιάκοι” εκ Πολωνίας και ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Ηλιουπόλεως εξ Ελλάδος.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει πολυμελής Πολωνική αντιπροσωπία, αποτελούμενη από βουλευτές, γερουσιαστές, αυτοδιοικητικούς και πολιτιστικούς παράγοντες, τον συντονισμό των οποίων έχει αναλάβει το πολωνικό ίδρυμα Fundacja Ηagia Μarina.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.