Στα επόμενα δέκα χρόνια οι Ουκρανοί μπορούν να περάσουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων με το νέο ημερολόγιο, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου. Τέτοια εκτίμηση έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

«Θα εκτιμήσουμε ότι θα γίνει σε διάρκεια δέκα ετών. Και μετά βλέπουμε. Είναι δύσκολο να κάνεις κανείς προβλέψεις» τόνισε ο Επιφάνιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ο Μακαριότητας τόνισε ότι προσωπικά υποστηρίζει την αλλαγή των εορτασμών στο νέο ημερολόγιο ωστόσο είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά. Τόνισε ότι «ήδη επιχειρούν να χωρίσουν με βάση τη γλώσσα και τη θρησκεία» εννοώντας ότι δεν πρόκειται κανείς να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση για να μην υπάρχει διχασμός στην κοινωνία. Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι φέτος οι ναοί (σ.σ. που θα λειτουργούν και με το παλιό και με το νέο ημερολόγιο) θα είναι άδειοι στις 25 Δεκεμβρίου και γεμάτοι στις 7 Ιανουαρίου.

«Είναι περισσότερο συνδεμένο με τις εσωτερικές παραδόσεις. Το έχουμε συζητήσει και αναλύσει. Φέτος παρατηρώ ότι δεν υπάρχει τέτοια έντονη συζήτηση για το θέμα του εορτασμού των Χριστουγέννων (σ.σ. της ημερομηνίας). Στα προηγούμενα δύο χρόνια αυτό είχε προκληθεί τεχνητά (σ.σ. η έντονη συζήτηση). (…) Δεν είμαι κατά της μετάβασης αλλά έτσι ώστε αυτό να γίνει σωστά. Πρέπει να δράσουμε με σοφία» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.