Στην Ι. Μονή Παναγίας Κορυφής λειτούργησε την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στον λόγο του, προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς προσκυνητές, ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας ότι ο κάθε άνθρωπος που διαθέτει υγεία, μόρφωση, κοινωνική εκτίμηση ή οικονομική ευμάρεια είναι «πλούσιος» αλλά αυτός ο «πλούτος», ανάλογα με το πως θα τον διαχειριστεί, θα τον οδηγήσει ή στην σωτηρία της ψυχής του ή στην απώλεια αυτής.

Περαίνοντας τον λόγο του μετέφερε προς όλους τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να τους οδηγεί στην αλήθεια και να ανοίγει τους πνευματικούς τους οφθαλμούς, ώστε, να μπορούν να βλέπουν την ματαιότητα της παρούσης ζωής και να προσανατολίζονται ορθώς προς την Βασιλεία του Θεού, την πραγματική και μόνη μακαριότητα!

εικόνα Viber 2020-08-30 15-05-17

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γερασίμου Περαχώρας λειτούργησε, συμπαραστατούμενος και από άλλους κληρικούς, ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Λουτρακιώτη Υποστρατήγου ε.α. Αναστασίου Γλυκοφρύδη, ποικιλοτρόπως ευεργετήσαντος το Ι. Ησυχαστήριο. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι η τήρηση των εντολών του Θεού είναι αναγκαία και χρειάζεται θυσίες. Τα υλικά αγαθά είναι ευλογία Θεού, αλλά η προσκόλληση σ’ αυτά και η ειδωλοποίησή τους αποτελούν ύψιστο κίνδυνο για την είσοδο «εις την Ζωήν».

Ολοκληρώνοντας και αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας ευχήθηκε στους παριστάμενους Πιστούς και στην οικογένεια του τεθνεώτος να κάνουν τις σωστές επιλογές, ώστε να μη μείνουν μακριά από τον Χριστό!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.