ΧΙΟΥΣΤΟΝ. ΤΕΞΑΣ – Του Ηλία Νεοφυτίδη. Ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, το ετήσιο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χιούστον του Τέξας.

Ο Ελληνορθόδοξος Καθεδρικός Ναός του Χιούστον στο Τέξας λειτουργεί εδώ και 103 χρόνια, ενώ το Φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και 53 χρόνια.

Σ’ αυτό συμμετέχουν εκατοντάδες εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, ενώ βοηθούν όλοι σε αυτή την προσπάθεια που αποφέρει στην κοινότητα και το μεγαλύτερο έσοδο της χρονιάς.

Τα μικρά παιδιά, τα νήπια στις τάξεις έως και τα παιδιά του Λυκείου, αρχίζουν μήνες πριν τις πρόβες χορού καθώς συμμετέχουν στις παραστάσεις. Έρχονται να τα καμαρώσουν οι γονείς, παππούδες, νονοί, συγγενείς, αλλά και ξένοι που θέλουν να μάθουν τα ήθη και έθιμα της Ελλάδος.

Στο Φεστιβάλ προβάλλονται, επίσης, όλα τα ελληνικά προϊόντα από Ελλάδα και έτσι εκτός από την ενίσχυση της Εκκλησίας πετυχαίνουν μια πολύ μεγάλη διαφήμιση για την Πατρίδα.

Ως εκ τούτου, κάθε φορά που ακούμε ότι η εκκλησία μιας κοινότητας έχει Φεστιβάλ, ασχέτως το τι πιστεύουμε, θα πρέπει να ενισχύουμε αυτή την προσπάθεια, παίρνοντας μαζί μας τους φίλους μας και ιδιαίτερα τους μη Έλληνες.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.