ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Μονής Δοχειαρίου.

Ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στον επιχειρησιακό συντονισμό του συντονιστή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάριου Αποστολιδη και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής κ. Αριστείδη Κατιρτζίδη, καθώς και των ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγίου Όρους, αλλά και στην άμεση ανταπόκριση πολλών μοναχών από πολλές Μονές του Αγίου Όρους, αποφεύχθηκε η μεγαλύτερη επέκταση με αποτέλεσμα να μην καούν πολλά στρέμματα.

Σημαντική υπήρξε και η άμεση παρέμβαση στις Αρχές του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Μαρτίνου, ώστε να ενισχύσουν την κατάσβεση εναέρια μέσα, που με τις συνεχείς ρίψεις συνετέλεσαν στον σύντομο περιορισμό της πυρκαγιάς. Πιο συγκεκραμένα, μετά τις ενέργειες του κ. Μαρτίνου έσπευσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επτά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα .

Πρεπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, ο πολιτικός διοικητής κ. Μαρίνος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του μέριμνα και ενδιαφέρεται για την αντιπυρική προστασία του Αγίου Ορους .

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.