Τέσσερα τελικά ήταν τα μέλη της «Αριστερής κίνησης» που συνελήφθησαν σήμερα στα κατεχόμενα για την παραποίηση των διαφημιστικών πινακίδων «αγάπης για τον Ερντογάν».

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο γγ της Αριστερής κίνησης, Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, ο οποίος είπε ότι κρατήθηκαν για ώρες. Η σύλληψη έγινε κατόπιν παραπόνου του προέδρου της νεολαίας του ΑΚΡ στην Αμμόχωστο, μιας οργάνωσης που δεν έχει νομική υπόσταση αφού δεν είναι πουθενά εγγεγραμμένη στα κατεχόμενα. «Σίγουρα όμως άκουσαν ΑΚΡ και πανικοβλήθηκαν» είπε για την «αστυνομία».

Τους άφησαν ελεύθερους αλλά κράτησαν τα κινητά τους, πρόσθεσε, με «δικαστικό ένταλμα» που βγήκε στις 17.30. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν τους άφηναν ελεύθερους τους είπαν ότι δεν είναι υπό κράτηση, ενώ όταν τους πήραν για κατάθεση στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου τους είπαν ότι συλλαμβάνονται.

Αρχικά, δήλωσε ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν έξω από την «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου, τους είπαν ότι κατηγορούνται για «ανάρμοστες πράξεις» (ΣΣ: την παραποίηση των αφισών με την λέξη Diablo και το Χ), αλλά όταν τους απέδειξαν ότι την ώρα που οι αφίσες παραποιούνταν αυτοί ήταν σπίτια με τις οικογένειές τους, η κατηγορία μετατράπηκε σε «προσπάθεια δημιουργίας κρυφής συνεργασίας».

Στην πραγματικότητα είναι μια επίθεση ενάντια στην σκέψη και την έκφραση, συνέχισε, λέγοντας ότι «μας θέλουν να αφομοιωθούμε. Δεν έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει. Θέλουν να σιωπήσουμε, δεν θα σιωπήσουμε. Μην σκέφτεστε λένε, θα σκεφτόμαστε. Θα κάνουμε και δημοκρατικές εκδηλώσεις. Δεν ξέρω ποιος έκανε αυτό στην Αμμόχωστο (ΣΣ: έγραψε το Diablo πάνω από το επίθετο του Τούρκου Προέδρου), δεν ήταν δική μας ενέργεια, Αλλά γεια στα χέρια του».

Η Τουρκία, συνέχισε, μαστίζεται από τους λάτρεις του δικτάτορα, που έχει γίνει μπελάς για την περιοχή και για την χώρα μας. Ωστόσο δεν έχει δύναμη ούτε γι αυτή την τόσο μικρή κοινότητα, πρόσθεσε ο Κορκμζχάν εννοώντας τον Ταγίπ Ερντογάν και την τ/κ κοινότητα. Χωρίς να αναφέρει το όνομά του, είπε ότι «είναι τόσο αδύναμος. Τελειωμένος πολιτικά και οικονομικά. Όλες οι επιθέσεις οφείλονται σε αυτό, καταρρέει, θα καταρρεύσει, θα τον κάνουμε να καταρρεύσει. Δεν θα υποκύψουμε».

«Του είπαμε ότι δεν τον αγαπάμε, είναι ξεκάθαρο ότι λυπήθηκε πολύ. Ξέρετε ότι κάποτε όταν λέμε σε κάποιον ότι δεν τον αγαπάμε αντιδρούν με τρόπο μη αναμενόμενο, τρελαίνονται. Είναι ξεκάθαρο ότι κι με αυτόν έτσι έγινε. Υπάρχει ανάγκη για αγάπη, αλλά αυτός που σπέρνει μίσος, θερίζει μίσος. Αυτός που σπέρνει οργή, θα θερίσει οργή. Αυτό θα συνεχίσει να θερίζει» ανέφερε ο Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν καλώντας τον κόσμο «να μεγαλώσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα».

Σύμφωνα με τον Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν κατηγορούμενοι είναι ο ίδιος και οι: Φικρί Μαρασαλί, Μπουσέ Γκιουζελάι και Ερκάν Τζαβούς. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με τον κ. Κορκμαζχάν, κρατούνταν στο τμήμα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα.

Στον ίδιο, ανέφερε, τηλεφώνησαν από την «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας να δώσει κατάθεση και τους είπε ότι ήταν στην Αμμόχωστο για να βοηθήσει τους φίλους του και τότε κλήθηκε εντός της «αστυνομικής διεύθυνσης» Αμμοχώστου για την κατάθεση και κρατήθηκε μαζί με τους άλλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.