Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου και ετάφη ο Πατριάρχης, τελέσθηκε χθες.

Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη ήταν και ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Βούτσιτς μετά το πέρας της ακολουθίας του μνημοσύνου επισκέφθηκε τον τάφο του μακαριστού κυρού Ειρηναίου όπου και απέθεσε λίγα λουλούδια.

Νωρίτερα στην ομιλία του ο τοποτηρητής του Πατριαρχικού Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος, επεσήμανε ότι «η πνευματική διαθήκη (παρακαταθήκη) του Πατριάρχη Ειρηναίου είναι η διατήρηση της ενότητας του σερβικού λαού μέσω της Εκκλησίας, της γλώσσας, των γραπτών μνημείων και του πολιτισμού, η διατήρηση της Σερβικής Εκκλησίας σε ειρήνη, αρμονία και ενότητα με το μαρτυρικό Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, είναι η βοήθεια στους Μαυροβούνιους αδελφούς και τις αδελφές μας στον αγώνα τους να αντισταθούν σε εκείνους που πολεμούν ενάντια στην ενότητα της Εκκλησίας και του λαού μας. Να μην ξεχνάμε ποτέ τη Σερβική Δημοκρατία και να μην την αφήνουμε στο έλεος εκείνων που θεωρούν ότι ηγεμονεύουν τις ελευθερίες και την ενότητα του σερβικού λαού».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.