Στην εκκλησία της Παναγίας, εντός της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, μετά την Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, τελέστηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό, πλαισιούμενου από πατέρες της Μονής, τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Δημήτρη Καλατζή, σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Ο π. Δαμασκηνός απευθυνόμενος με θερμά λόγια αγάπης στην οικογένεια του μεταστάντος μετέφερε την πατρική φροντίδα και την στοργική σκέψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β, όπως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας κ. Στέφανος Αργυρίου , ο ταμίας της Αδελφότητας κ. Μιχάλης Κουκίδης, ο ταμίας του Ε.Ν.Ο.Κ. κ. Χρήστος Αντωνίου, η ταμίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» κα Άννα Αυγερινού, η κα. Αρλέτ Μόνσεφ, Πρόεδρος του H.O.C, η κα Μαρία Χέλμη Γραμματέας του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου Σούμπρας και πλήθος μαθητών την Αμπετείου Σχολής.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παριστάμενους στο εντευκτήριο της Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.