Το εσπέρας της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου ε.έ., τελέσθηκε εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, η Επιμνημόσυνος Παννυχίς και την επόμενη η Επιμνημόσυνος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη συμπληρώσει 40 ημερών από την κοίμηση του αοιδίμου Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Στις Ιερές Ακολουθίες έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ.κ. Αγαθόνικος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Παρέστησαν επίσης οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών, Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ, Γρηγορίου Αρχιμ. Χριστοφόρος, Δοχειαρίου Αρχιμ. Αμφιλόχιος και Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισαίος, καθώς επίσης αντιπρόσωποι από όλες τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους και πλήθος ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν με αισθήματα χαρμολύπης να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Γέροντος, ο οποίος υπήρξε μία εκ των κορυφαίων συγχρόνων πνευματικών και χαρισματούχων μορφών του Αγίου Όρους, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, με πλούσιο συγγραφικό έργο πνευματικής και φιλοκαλικής εμπειρίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.