Τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ Αριζονίτου, τελέσθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στην Ιερά Μονή Τιμ. Προδρόμου Σερρών.

Το πρωῒ, τελέσθηκε η Αρχιερατική θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και ακολούθως το ιερό μνημόσυνο, συμφώνως με την μοναστική τάξη, συμπροσευχομένων κληρικών της Εκκλησίας των Σερρών, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Τιμ. Προδρόμου Σερρών, Φεβρωνίας μοναχής και της περί αυτήν ιεράς αδελφότητος, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Προφ. Ηλιού Αγ. Πνεύματος, Ακυλίνης μοναχής, πλειάδος μοναζουσών από γειτονικές Ιερές Μονές, του Αντιπεριφερειάρχου Σερρών κ. Π. Σπυροπούλου, του Δημάρχου Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη και πλήθους ευλαβών προσκυνητών και πνευματικών τέκνων του αοιδίμου Γέροντος, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην αγιασμένη μορφή του Γέροντος Εφραίμ, ο οποίος από νεαράς ηλικίας ανδρώθηκε πνευματικώς, στο ησυχαστικό περιβάλλον του Αγιωνύμου Όρους.

Ο ενάρετος βίος, η πνευματική ακτινοβολία, το ησυχαστικό ήθος, η προσήλωσίς του στην δογματική ακρίβεια της αμωμήτου πίστεώς μας, το εκκλησιαστικό φρόνημα του Μωραΐτου εκ Βόλου Μαγνησίας ορμωμένου, Γέροντος των Ιερών Μονών Οσίου Φιλοθέου Αγ. Όρους, Αγ. Αντωνίου Αριζόνας και πλήθους Ιερών Μονών στην Ελλάδα και την Β. Αμερική, απετέλεσαν μία πραγματική μαρτυρία Ιησού Χριστού στον σύγχρονο κόσμο.

Η Εκκλησία των Σερρών, ετόνισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών, Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, με ευγνωμοσύνη ενθυμείται την σπουδαία συνεισφορά του Γέροντος Εφραίμ στην στελέχωση της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Τιμ. Προδρόμου Σερρών, δι’ εκλεκτής εκ Βόλου γυναικείας αδελφότητος, κατόπιν προσκλήσεως του αειμνήστου Μητροπολίτου Σερρών Μαξίμου κατά το έτος 1986.

Η μακαρία ψυχή του ευχόμεθα, υπεγράμμισε ο Σεβ., να είναι αναπαυμένη εν χώρα ζώντων, ο δε κλήρος του είθε να είναι μετά των αγίων και των δικαίων, στην ατελεύτητο χαρά και στο φώς του Παραδείσου, τον οποίο επεπόθησε ειλικρινώς από μικράς ηλικίας.

Στην συνέχεια, η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Τιμ. Προδρόμου, Φεβρωνία μοναχή, πνευματική θυγατέρα του Γέροντος Εφραίμ, σκιαγράφησε διά καταλλήλων λόγων την ευλογημένη πορεία, το ακτινοβόλο έργο, το πνευματικό όραμα και την φωτισμένη ζωή του Γέροντος Εφραίμ, του πνευματικού καθοδηγητού, πολλών Ιερών Μονών, τόσον στον Ελλαδικό χώρο, όπως του Τιμ. Προδρόμου Σερρών, της Παναγίας Οδηγητρίας Πορταριάς Πηλίου, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της νήσου Θάσου, Ολυμπιωτίσσης Ελασσώνος, Αναλήψεως του Σωτήρος Πρώτης Σερρών κ.α., όσον και στην Β. Αμερική.

Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Σερρών
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.