Η δεύτερη σοβαρή υπόθεση εναντίον του τέως Μητροπολίτη Κιτίου είναι προγραμματισμένη να βρεθεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος βρίσκεται ήδη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας κατηγορούμενος για βιασμό και σήμερα είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για την υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης στην οποία επίσης κατηγορείται.

Μένει όμως να φανεί ποια πορεία θα ακολουθήσει η σημερινή διαδικασία από τη στιγμή που στην υπόθεση βιασμού, δεν κατέστη δυνατό να απαγγελθούν ακόμα κατηγορίες επειδή η υπεράσπιση έχει επικαλεστεί απώλεια νοητικής επάρκειας του 83χρονου κληρικού.

Κατά πάσα πιθανότητα, η ίδια θέση θα προβληθεί και στην υπόθεση άσεμνης επίθεσης αφού όπως έχει ήδη διαταχθεί από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ο κατηγορούμενος θα εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο και στη συνέχεια θ’ αποφασιστεί αν είναι σε θέση να παρακολουθήσει δίκη.

Η υπόθεση άσεμνης επίθεσης εναντίον ανήλικης γυναίκας καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στις 12 περασμένου Απριλίου και το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε το μακρινό 1981 στο χώρο εργασίας του ιεράρχη. Ο βιασμός φέρεται να διαπράχθηκε το 2011.

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.