Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα : ΄΄Εμφανίστηκε ξανά η μορφή της στην εξώπορτα στο εκκλησάκι το βράδυ της Κυριακής – Ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι στο χωριό δεν μπορούν να το εξηγήσουν…΄΄

Για νέα εμφάνιση της Αγίας Παρασκευής στο εκκλησάκι που έχει το όνομα της στο Καλοχώρι του δήμου Τεμπών κάνουν λόγο κάτοικοι του χωριού που μάλιστα για του λόγου το αληθές, μας έστειλαν και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, νωρίς το βράδυ της Κυριακής ένα ζευγάρι από την Καρδίτσα έφτασε στο χωριό με σκοπό να ανάψει κεράκι στο εκκλησάκι.

Όπως έμαθαν εκ των υστέρων οι κάτοικοι, ο άνδρας πρόκειται να κάνει επέμβαση στα μάτια του και επειδή ως γνωστόν η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών, ήρθαν από Καρδίτσα στο εκκλησάκι που όπως είχαν διαβάσει είχε εμφανιστεί τον Αύγουστο η μορφή της. Άναψαν κερί έξω απ’ το (κλειδωμένο) εκκλησάκι, προσευχήθηκαν και όπως έκαναν για να φύγουν… το είδαν: η μορφή σχηματίστηκε στην εξώπορτα! Μέσα σε λίγα λεπτά το νέο κυκλοφόρησε στο χωριό και οι κάτοικοι έσπευσαν με τη σειρά τους για να το (ξανα)δουν με τα μάτια τους…

«Η μορφή της φαινόταν ακόμη πιο έντονα σε σχέση με το καλοκαίρι» λέει ένας κάτοικος του χωριού στο Τι Νέα Λάρισα; και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως ανοιγόκλειναν την πόρτα και όμως δεν έφευγε από το τζάμι! «Ανοίξαμε την πόρτα μέχρι τη μέση, ήταν εκεί. Την ανοίξαμε και την κλείσαμε κάμποσες φορές, πάλι εκεί ήταν η μορφή της Αγίας Παρασκευής. Πως να το εξηγήσεις μετά αυτό;»

Άλλος κάτοικος μας λέει πως έβαλαν ένα αυτοκίνητο με τα φώτα αναμμένα να σημαδεύει το τζάμι και συνέχιζε να φαίνεται η μορφή κανονικά! «Και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να απαξιώσουν την όλη ιστορία το καλοκαίρι λέγοντας και γράφοντας για καντηλάκια και κεριά μέσα στο εκκλησάκι που σχημάτισαν τη σκιά, τους ρωτάμε πως γίνεται να εμφανίζεται μετά απ’ όλα αυτά ξανά η μορφή της Αγίας; Τα καντηλάκια ήταν αναμμένα και χθες και προχθές και παραπροχθές… κάθε μέρα, γιατί δεν εμφανιζόταν και τότε η σκιά;»

Bαγγέλης Βουλάγκας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.