ΤΕΜΠΗ 2024- Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 Μαρίας Καρυστιανού στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας χτύπησαν 57 φορές, στις 10 το πρωί.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αποδοχή και την υλοποίηση της παράκλησης μας. Εξάλλου είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο. Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν για κάθε ψυχή που έφυγε έναν χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών» αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού.

Και καταλήγει: «Θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή. Ελπίζουμε στην Ανάσταση και στην αντάμωση. Μέχρι τότε η αλήθεια θα κάνει κρότο!».

Με εγκύκλιο προς όλους τους ναούς και προς όλες τις Μητροπόλεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος οι καμπάνες χτύπησαν 57 φορές πένθιμα σε όλη την Ελλάδα όσα και τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών που σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Συγγενείς των θυμάτων άφησαν λουλούδια στα δεντράκια που έχουν φυτευτεί στο σημείο της τραγωδίας για να θυμίζουν σε όλους το δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 23:22 το βράδυ.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Μια άλλη μητέρα θύματος, συγκλόνισε σε ομιλία της, λέγοντας: «Πέρασε ένας χρόνος Γολγοθάς, ένας χρόνος τυραννίας. Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δε σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους».

Ήχησαν καμπάνες σε όλη την Ελλάδα
Δείτε βίντεο από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αχαρνών:

Το βίντεο από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην πόλη της Λάρισας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.