ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ: Ένας κύκλος κλείνει, ανοίγει άλλος, νέος.

Μετά από δύο χορταστικά ραδιοφωνικά χρόνια, από την ερχόμενη εβδομάδα η καθημερινή ραδιοφωνική μου εκπομπή στα Παραπολιτικά 90,1 παύει. Είναι μια απόφαση δύσκολη, διότι το ραδιόφωνο είναι το αγαπημένο μου μέσο, αλλά και εκείνο που έχει αποτελέσει τα τελευταία δεκατρία χρόνια την πιο σταθερή επαγγελματική μου ενασχόληση. Όμως οι καιροί θέτουν προκλήσεις, και η πρώτιστη, υψηλότερη ιδιότητά μου τώρα δεν είναι η δημοσιογραφική, αλλά η βουλευτική.
Εκείνα που επισημαίνονται, αναλύονται, αναδεικνύονται, καταγγέλονται και προτείνονται από μικροφώνου, θα λέγονται πλέον από βήματος και εδράνου. Είναι προνόμιο, αλλά και μαζί υποχρέωση έναντι των Αθηναίων που με επέλεξαν να τις και τους εκπροσωπώ. Ειδικά τώρα, με την ελευθεροστομία του ανεξάρτητου βουλευτή που δικαιούται να παίρνει τον λόγο σε όλα τα νομοσχέδια, για όσο χρόνο απομένει στην παρούσα κοινοβουλευτική θητεία, υποχρεούμαι να τοποθετούμαι πρώτα και κύρια στη Βουλή.
Οι βουλευτές είναι αλήθεια πως δεν δεσμεύονται μεν από κάποιο επαγγελματικό ασυμβίβαστο, συνεπώς πολλοί εξακολουθούν να ασκούν τα επαγγέλματά τους κανονικά. Όμως, στην περίπτωση του παρουσιαστή καθημερινής εκπομπής, αυτό γεννά δυσκολίες, αν θες να έχεις τακτική κοινοβουλευτική παρουσία. Το διαπίστωσα ξεκάθαρα κατά τις πρόσφατες εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», στην οποία είμαι μέλος. Υπήρξαν τους τελευταίους μήνες εβδομάδες που έκανα μία, το πολύ δύο εκπομπές. Δεν υπηρετείται έτσι μια «ζώνη» όπως πρέπει.
Ευχαριστώ, λοιπόν, πρώτον τα Παραπολιτικά για την έως τώρα ευελιξία τους και για τη διαχρονικά άριστη συνεργασία μας. Δεύτερον, αλλά
όχι δευτερευόντως, ευχαριστώ όσες και όσους για ακόμα μια φορά, μετά τον City99.5, τον Flash, τον ΣΚΑΪ100.3 και τον ΘΕΜΑFM, αποδείξαμε μαζί και στους 90.1 ότι οι εκπομπές που αξίζουν και δίνουν στίγμα δεν είναι μονόδρομοι, ούτε άμβωνες, αλλά οδοί διπλής κατεύθυνσης και «λειτουργίες».
Θα μου λείψει η καθημερινή συνάντηση με καλεσμένους και ακροατές μέσα από τον ήχο, τη μουσική, τον λόγο, τον διάλογο και τη φαντασία. Είναι όμως σημαντικό να μπαίνουν προτεραιότητες. Και τώρα πρωτεύουν η δημοκρατία, η πατρίδα, η Αθήνα, αρχές και αξίες που απειλούνται και βάλλονται, όσα πρέπει να τεθούν επιτακτικά εντός κοινοβουλίου.
Καλή μας ραδιοφωνική αντάμωση, λοιπόν, κάπου, κάπως, κάποτε. Για την ώρα, ραντεβού στην ολομέλεια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.