Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε τον ρόλο του απελθόντος Προέδρου τα χρόνια της κρίσης και τη συμβολή του για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Η αναφορά της για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Τι είπε για Εβρο και την κρίση του κορονοϊού.

Σε πανηγυρικό κλίμα, με περιορισμένη όμως την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων του Τύπου και κοινού λόγω κορονοϊού, ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιστορία της χώρας.

Αμέσως μετά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και πεζή μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου την υποδέχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος για την καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε με λόγια εκτίμησης για τον κ. Παυλόπουλο, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως συνετέλεσε τα μέγιστα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, κρατώντας ανοικτούς του διαύλους επικοινωνίας με τους εταίρους της ΕΕ. Στη σύντομη ομιλία της, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε επίσης την ελπίδα η εκλογή μιας γυναίκας στο προεδρικό αξίωμα να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην οικογένεια, ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι γυναίκες «να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια επειδή απλώς γεννήθηκαν γυναίκες».

Αναφορά έκανε η κυρία Σακελλαροπούλου και στα δύο κορυφαία θέματα της επικαιρότητας, στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο και την κρίση με τα κρούσματα του κορονοϊού. «Πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορά μας επιτελώντας το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα, πρόσθεσε, «καλούμαστε σε προτεραιότητα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού», κάνοντας λόγο για «υπαρκτό κίνδυνο για τους ηλικιωμένους». Παρά ταύτα, υπογράμμισε, δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός «που θα φέρει διάρρηξη του κοινωνικού ιστού». Γι΄αυτό «απαιτείται η απόλυτη συμμόρφωση στις οδηγίες και η πλήρης εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάθε επιτυχία στην επιτέλεση των καθηκόντων της – ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, όπως σημείωσε. «Πολλώ δε μάλλον» που «η επιτυχία σας είναι επιτυχία σε ό,τι αφορά τον τόπο μας και τον λαό μας, τόνισε ο απελθών Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να προσθέσει: «Εχουμε παρακολουθήσει όλοι την πορεία σας στο εμβληματικό Συμβούλιο της Επικρατείας, με την μεγάλη ιστορία και παράδοση και ταυτοχρόνως μια νομολογία που έχει χαράξει την ερμηνεία του Συντάγματος. Φθάσατε μέχρι την κορυφή αυτού του δικαστηρίου και θεωρώ ότι αυτό το εφόδιο είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για το ότι θα ασκήσετε τα καθήκοντα σας ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και το κυριότερο, με πλήρη γνώση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, έτσι ώστε να υπερασπιστείτε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια». Πηγή:

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.