Στην Αδελαΐδα θα παραμείνει, προσωρινά όμως, ο πρώην βοηθός Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος, παρά το γεγονός ότι πριν λίγες εβδομάδες εξελέγη Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως, μετά από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Νίκανδρος υπηρέτησε στην Τρίτη Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νότιας και Βόρειας Αυστραλίας από το 2002 έως σήμερα.

«Ο από Δορυλαίου Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος δήλωσε πως επιθυμεί να συνεχίσει να διαμένει στην Αρχιεπισκοπική κατοικία Αδελαΐδας, όπου διέμενε μέχρι και σήμερα, και του δόθηκε από εμένα ολοκαρδίως σχετική άδεια», έγραψε στην επίσημη ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, ο οποίος αποκάλυψε πως όταν ανακοίνωσε στον κ. Νίκανδρο καθώς και στον από Απολλωνιάδος Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, την προαγωγή τους, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να παραμένουν στην Αυστραλία αν και οι ίδιοι το επιθυμούν.

Ο από Απολλωνιάδος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, δήλωσε επίσης πως θα συνεχίσει να διαμένει στην οικεία του στο Σίδνεϊ.

«Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία των εκλεκτών αδελφών Αρχιερέων στην Αυστραλία είναι ευεργετική για την εκκλησία μας, πιστεύω δε ακράδαντα ότι μόνο θετικά αποτελέσματα δύνανται να προκύψουν εκ της αγαθής και αδελφικής μας συνεργασίας» συνέχισε ο κ. Μακάριος.

«Θεωρώ ότι η πολυχρόνιος εκκλησιαστική εμπειρία των δύο αρχιερέων αλλά και η αγάπη τους προς την τοπική εκκλησία δύνανται να συμβάλλουν θετικά στην προαγωγή και ευόδωση των κατά θεόν στόχων και σκοπών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας», κατέληξε ο κ. Μακάριος ο οποίος διόρισε Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Αδελαΐδας τον Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Φωτεινέα.

Την ίδια στιγμή απορίας άξιον παραμένει το πώς ακριβώς θα μπορέσουν οι δύο κληρικοί να συνεχίσουν να μένουν στην Αυστραλία όταν δεν είναι ξεκάθαρο τί προβλέπεται αναφορικά με την σύνταξη των κληρικών εκτός Ελλάδας που μεν προάγονται αλλά δεν υπηρετούν τον κλήρο ενεργά οπότε και δεν παραλαμβάνουν τον μισθό που είχαν πριν προαχθούν.

Η Αυστραλία ως κράτος δεν προβλέπει την παροχή συνταξιοδότησης για απερχόμενους κληρικούς οπότε πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται.

Πώς ακριβώς θα μείνουν οι δύο κληρικοί εδώ, οι οποίοι ενώ υπηρέτησαν την ομογένεια για δεκαετίες, δεν είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσουν σύνταξη και τί πρόκειται να κάνει η Αρχιεπισκοπή για να τους εξασφαλίσει;

Θεοδώρα Μάϊου | Νeoskosmos.com

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.