ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ : Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι σήμερα καταργείται και το SMS μετακίνησης, και η κίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται με μάσκες, τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐού, ξεκίνησε η άρση των μέτρων περιορισμού, λόγω κορωνοϊού και η επιστροφή στην νέα κανονικότητα είναι γεγονός.

Σήμερα, ξεκινά η επαναλειτουργία κάποιων τμημάτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ωστόσο τα μέσα προστασίας, θα πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι σήμερα καταργείται και το SMS μετακίνησης, και η κίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται με μάσκες, τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ: Όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.

Στη συνέχεια, μιλώντας για το gov.gr ο κ. Πιερρακάκης είπε πως πλέον μπορεί να μπει κανείς και να εκδώσει υπεύθυνη δήλωση ή εξουσιοδότηση, με τους κωδικούς του TAXISNET, στο οποίο θα ζητάει ως επιβεβαίωση ένα τηλέφωνο ή με τους κωδικούς του e-banking.

Δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των κωδικών ή των λογαριασμών των πολιτών, τόνισε.

Για την ενίσχυση της τηλεργασίας μίλησε, επίσης, ο υπουργός επισημαίνοντας πως πρέπει να φτιαχτεί ένας ευρύτερο πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «σε μια πολύ δύσκολη κρίση αποδείξαμε ότι το κράτος μας δουλεύει πολύ καλά».

Τέλος, όσον αφορά την άυλη συνταγογράφηση, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι «έχει έρθει για να μείνει». Όλο αυτό το διάστημα έχουν καταμετρηθεί πάνω από 300.000 εγγραφές στο σύστημα.

Για τις ψηφιακές τεχνολογίες που υιοθετούνται σταδιακά από το ελληνικό Δημόσιο και θα κόψουν τον γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας πως σε σύντομο χρονικό διάστημα κάθε πολίτης θα διαθέτει έναν προσωπικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως με το νέο νόμο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που πρόκειται να ψηφιστεί θα εισαχθεί ο προσωπικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και θα δοθεί τέλος σε πολλά προβλήματα του Δημοσίου όπως εκείνο με τα φαξ.

Όπως είπε ο υπουργός ο μοναδικός αυτός αριθμός θα αποτελείται από ψηφία του ΑΦΜ και θα αναγράφεται πάνω στις νέες ταυτότητες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.