Οσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν σκοπεύουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, καλούνται να καταθέσουν τις πινακίδες στην ψηφιακή πλατφόρμα myCAR, καθώς σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο.

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2021 έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες Ι.Χ να προχωρήσουν σε πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας. Ειδικότερα, μετά τη δίμηνη παράταση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Οικονομκών, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων καλούνται να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας, εάν δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Έτσι, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν σκοπεύουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, καλούνται να καταθέσουν τις πινακίδες στην ψηφιακή πλατφόρμα myCAR, καθώς σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται πρόστιμο.

Οι τρόποι πληρωμής
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τους 3 παρακάτω τρόπους:

Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking).
Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.
Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ταχυδρομείων, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

QR Code για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
Για πρώτη φορά το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας περιλαμβάνει και ένα QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και μέσω της σχετικής εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων πρέπει να κάνουν είσοδο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, ενώ μόλις μπουν, πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Εάν διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις -> φορολογικές υπηρεσίες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας.
Εάν ΔΕΝ διαθέτουν κωδικούς TAXISnet: Πολίτες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις -> φορολογικές υπηρεσίες -> οχήματα -> τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.
Πώς να καταθέσετε τις πινακίδες του οχήματός σας
Οι κάτοχοι οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR που θα τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του έτους.

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone, μέσω της πλατφόρμας myCAR. O φορολογούμενος θα δηλώνει τα στοιχεία της διεύθυνσής του (οδός, αριθμός, πόλη) αλλά και το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος, ενώ θα κρατάει στο σπίτι του τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.