ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Νέα παράταση πήραν τα τέλη κυκλοφορίας 2019, μετά τη σχετικά χαμηλή προσέλευση ιδιοκτητών ΙΧ στα ταμεία των τραπεζών η οποία ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει νέα παράταση μέχρι τέλη Ιανουαρίου για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Η σχετική υπουργική απόφαση που αφορά την παράταση στα τέλη κυκλοφορίας πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι «λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα» σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Η εξόφληση σε αυτή την περίπτωση για τα τέλη κυκλοφορίας μετά την παράταση που δόθηκε, θα πρέπει να γίνεται άμεσα στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Να σημειωθεί εδώ πως τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν περίπου το ίδιο ποσό.

Για τα οχήματα με μεγαλύτερο κινητήρα τώρα, (από 1.549 κ. εκ. και άνω) τα τέλη κυκλοφορίας θα αντιστοιχούν στο 60% των τελών κυκλοφορίας για τα συμβατικά αυτοκίνητα, αναλόγως με την πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης.

Αυτοκίνητα επιβατικά που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31.10.2010 και δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα αυτών ενώ για όσους θέλουν να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας, η κατάθεση πινακίδων γίνεται με την υποβολή σχετικής αίτησης από τον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τρίτο, αποκλειστικά με χειρόγραφο τρόπο.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.