Τέλη κυκλοφορίας 2021. Εκτύπωση χωρίς κωδικούς TaxisNet και πληρωμή- Παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021 και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Αριθμ. Α.1266 – ΦΕΚ τεύχος Β 5501/14.12.2020
Παράταση προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021 και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:

1. Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2021, που λήγει την 31-12-2020, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται έως και την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021

2. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της.

ΑΑΔΕ – gsis.gr

Τέλη κυκλοφορίας 2021 Εύκολη Πληρωμή με 3 κινήσεις

Το ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας 2021 για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code.

Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Ωράριο και κανόνες λειτουργίας για καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα 14-12-2020 και πως θα λειτουργούν

Πως θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης (λιανεμπόριο), τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία από Δευτέρα 14-12-2020

Τα καταστήματα που ανοίγουν από Δευτέρα 14-12-2020

Από τη Δευτέρα 14.12.2020 θα λειτουργούν κανονικά τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία

Τα καταστήματα λιανικής πώλησης (λιανεμπόριο) θα λειτουργούν μόνο μέσω του click away

Τι είναι click away

Η μέθοδος του «click away» είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών χωρίς να μεσολαβεί courier

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.

2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.

3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Δωρεάν τα SMS για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop. Θα χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δήλωσε (12.12.2020) ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis προκειμένου να μην χρεώνονται με sms και να επικοινωνούν με τους πολίτες με αυτή τη διαδικασία.

Η πλατφόρμα θα υποστηρίζει την διαδικασία αυτή από την Δευτέρα 14.12.2020.

Ο καταναλωτής (μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis) θα δίνει στην επιχείρηση τον κωδικό του προϊόντος που έχει παραγγείλει τηλεφωνικά.

Ο επιχειρηματίας θα ταυτοποιεί στην πλατφόρμα e-katanalotis την παραγγελία και το αποδεικτικό θα επιστρέφει στον καταναλωτή.

Με αυτόν το τρόπο δεν θα χρεώνονται οι επιχειρήσεις με sms.

Εντός της ίδιας περιφέρειας μπορούμε να κινούμαστε κανονικά για τις παραγγελίες.

Για την κίνηση απαιτείται εκτός από SMS 13033 με τον κωδικό 2 (η το έγγραφο μετακίνησης από το gov.gr) και το αποδεικτικό της παραγγελίας ή της προπληρωμής.

Θα υπάρχει εύρος μεταξύ 2 ωρών (μια ώρα πριν την παραγγελία και μια μετά) για τη μετακίνηση με σκοπό την παραλαβή των αγαθών από το κατάστημα.

Πως θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης (λιανεμπόριο), τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.