Από τον ιερό χώρο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, σύμβολο της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού και ενώπιων των αθάνατων ηρώων μας, σας καλωσορίζω με τον πλέον επίσημο τρόπο, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, στη μεγάλη οικογένεια των ενόπλων μας δυνάμεων.

Αυτή η μέρα, θα παραμείνει ανεξίτηλη στη μνήμη σας, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικούς σταθμούς στη ζωή σας. Σήμερα δίνετε υπόσχεση ενώπιον Θεού και ανθρώπων, έχοντας ως μάρτυρες τους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους τα Άγια Χώματά μας, πως θα διαφυλάττετε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές σας, θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι. Περήφανοι, γιατί δώσατε την ιερή υπόσχεση πως θα υπερασπιστείτε την ελευθερία και την ασφάλεια της Χώρας μας.

Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα. Με το χαμηλό ποσοστό φυγοστρατίας της τάξης του 3,5%, το οποίο αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς, στέλνετε ένα ηχηρό μήνυμα πίστης και αφοσίωσης προς το καθήκον. Μήνυμα πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα.

Παράλληλα μας δίνετε και μας δύναμη και ταυτόχρονα την υποχρέωση, ώστε να εφαρμόζουμε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα σε θέματα που χρονολογούνται. Ταυτόχρονα, αποτελείτε την πηγή από όπου αντλούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο διπλωματικό αγώνα που διεξάγουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, όπου η Τουρκία με την επιθετική της, απαράδεκτη συμπεριφορά εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον τη στρατιωτική σας θητεία με στόχο να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη στρατιωτική και επιχειρησιακή σας εκπαίδευση.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους τους οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ, καθώς επίσης και τις διοικήσεις των Μονάδων και των Σχηματισμών, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να στευθεί με απόλυτη επιτυχία η καινοτόμος ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων και κατάταξη που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά, αλλά και για την όλη προσπάθεια που καταβλήθηκε, για την ομαλή προσαρμογή των νεοσυλλέκτων στη Στρατιωτική οικογένεια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.