Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε εχθές Τρίτη 17 Δεκεμβρίου η Τελετή Ορκωμοσίας των Πτυχιούχων των προγραμμάτων Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Η τελετή έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο “Διακονία” του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς», πρόεδρος του οποίου είναι ο Παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και το οποίο λειτουργεί ως μία ανεξάρτητη Υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, όπου, στους χώρους του ιδρύματος, στεγάζεται και η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Στην απονομή των πτυχίων και στην ορκωμοσία των πτυχιούχων παραβρέθηκαν η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, πρώην βουλευτής Καστοριάς, κα Μαρία Αντωνίου, τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο εκπροσώπησε ο Πανοσιολογότατος αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πακαλίδης προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας ο οποίος συμπλήρωσε την ημέρα αυτή τριάντα χρόνια ιεροσύνης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Κίτρους κ. Γεώργιος, καθηγητές της Ακαδημίας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Γεωργίας στα πλαίσια αναμενόμενης συνεργασίας με την Ακαδημία στο erasmous, πολλοί ιερείς καθώς και πλήθος συγγενών των πτυχιούχων.

Επίσης, στα πλαίσια της τελετής Ορκωμοσίας, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Τζουβελέκης για την ευγενή προσφορά του στην Ακαδημία, της πλούσιας, προσωπικής του βιβλιοθήκης.

Με το πέρας της Τελετής, στον περίβολο της Ακαδημίας, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους προσκεκλημένους αφού είχανε την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακούς λουκουμάδες.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ανήκει στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είναι Δημόσιο Ανώτατο Ίδρυμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα (Προγράμματα Σπουδών):
1. Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών.
2. Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.
Η εγγραφή στην Ακαδημία, γίνεται μόνο μετά τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, ή για τους κατόχους άλλου πτυχίου Ανώτατης Σχολής μέσω των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Τσαντίρης Νίκος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.