Το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018, στο εργαστήριο της Σχολής Αγιογραφίας ‘’Φώτης Κόντογλου’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, επί της οδού Γκορτσολόγου 46 στη Σπάρτη, τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των σπουδαστών του Α & Β έτους.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Χρήστος Καρύδης στην ομιλία του αρχικά συνεχάρη τους σπουδαστές για τα σημαντικά έργα που δημιούργησαν, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στην κοινωνική προσφορά της Σχολής, αλλά και στα μελλοντικά της σχέδια.

Ο κ. Καρύδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τη συνεχή βοήθεια του στις λειτουργικές ανάγκες της Σχολής, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δύο καθηγητές κ. Στυλιανό Γεωργαντώνη και κ. Βασίλειο Θεοδωρακάκο, την Γραμματέα της Σχολής πρεσβυτέρα κ. Βασιλική Κοκκορού και τους ιερείς π. Συμεών Παπαγεωργίου, π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, για την αμέριστη βοήθειά τους.

Στην συνέχεια παρουσίασε την δομή της έκθεσης δίνοντας μεγάλη έμφαση στο σχέδιο, αλλά και στα κατασκευαστικά υλικά των εικόνων χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο οποίος συνεχάρη τον Διευθυντή, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές για την καλή μεταξύ τους συνεργασία και το έργο τους. Παράλληλα επισήμανε ότι οι αξιόλογες αγιογραφίες, που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης της έκθεσης, αντικατοπτρίζουν το υψηλό επίπεδο της Σχολής.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 1η Ιουλίου καθημερινά κατά τις ώρες 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.
(φωτογραφίες: Στυλιανός Γεωργαντώνης)

Τελετή εγκαινίων της ετήσιας έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Σπάρτης

Τελετή εγκαινίων της ετήσιας έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Σπάρτης


Τελετή εγκαινίων της ετήσιας έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Σπάρτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.