Χαιρετισμό στην τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε, «είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, στην τελετή απονομής ξιφών σε αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Μια στιγμή ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης και συγκίνησης για τους παραλαμβάνοντες αξιωματικούς. Προς τούτο θέλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για την πραγματοποίηση αυτής της τελετής».

«Αναγνωρίζοντας την προσφορά σας στην υπηρεσία και την προσήλωση σας στο καθήκον, σας απονέμεται σήμερα το ξίφος του Αξιωματικού το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία και αποτελεί διαχρονικά σύμβολο τιμής, θάρρους και υπερηφάνειας για όλους τους αξιωματικούς», σημείωσε ο Υπουργός.
Όπως τόνισε, «ως μόνιμα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Εθνικής Φρουράς να αποτελέσετε το παράδειγμα για τους νεότερους και να εμπνέετε τους υφισταμένους σας με το ήθος, τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό σας».

«Να εφαρμόζετε τους κανόνες της στρατιωτικής πειθαρχίας, πάντοτε στο πλαίσιο ανθρωποκεντρικής διοίκησης, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού και χρηστής διοίκησης. Να έχετε ως αξιωματικοί και ηγήτορες πάντοτε κατά νου την αρχαία ρήση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα ότι, «τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει», δηλαδή, ο ηγήτορας πρέπει να θυμάται τρία πράγματα: Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι πρέπει να διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δε θα διοικεί για πάντα», είπε.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε όλο το στρατιωτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ανέφερε, «με τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα να εντείνονται, αφού η Τουρκία με τις ενέργειές της αξιώνει μεθοδικά τη δημιουργία δύο κρατών, προχωρώντας παράλληλα με παράνομες επεμβάσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη, αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου».

«Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, η Εθνική Φρουρά απαιτείται να παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κρατήστε ψηλά το φρόνημα και συνεχίστε στο δρόμο που χαράξατε ώστε να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και να ενισχύσουμε την μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς», κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.