Με την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Βουλγαρικού Πατριαρχείου (BOC-BP), οι Μητροπολίτες Φιλιππουπόλεως Νικόλαος και Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιος τέλεσαν Θεία Λειτουργία στο Ντουμπάι.

Αυτή η πρώτη υπηρεσία στη βουλγαρική γλώσσα ήταν ένα γεγονός ορόσημο για τη βουλγαρική διασπορά στο Ντουμπάι και σε όλα τα ΗΑΕ. Η Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, στο Jebel Ali του Ντουμπάι.

Περίπου 3.000 Βούλγαροι διαμένουν στο Ντουμπάι και πριν από ενάμιση χρόνο εξέφρασαν την επιθυμία τους να δημιουργήσουν μια βουλγαρική εκκλησιαστική κοινότητα μέσω της βουλγαρικής πρεσβείας στα ΗΑΕ. Τα λειτουργικά άσματα έψαλαν δύο ψαλτές από τη μητροπολιτική χορωδία, ενώ δεκάδες Ορθόδοξοι Βούλγαροι παρακολούθησαν τη λειτουργία.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Ivan Yordanov, Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Stanislav Dimitrov, Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στο Ντουμπάι και τα Βόρεια Εμιράτα.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου προς τον Πρέσβη Ivan Yordanov για τη σημαντική συμβολή του στη διαμόρφωση της βουλγαρικής εκκλησιαστικής κοινότητας. Παρουσιάστηκε επίσης στη νέα εκκλησιαστική κοινότητα η εικόνα του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα και μια Βίβλος εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου. Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Νικόλαος ευχαρίστησε το Πατριαρχείο Αντιοχείας για τη θερμή φιλοξενία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.