Για τις σχέσεις των παιδιών με τους γονείς τους, αλλά και για τη σύνδεση μεταξύ των γενεών, μίλησε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας επί τη μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, με το παλαιό ημερολόγιο, ημέρα κατά την οποία άγει και τα ονομαστήριά του.

«Τελέσαμε μια ειδική προσευχή για τη σύνδεση μεταξύ των γενεών. Η παλαιότερη γενιά πρέπει να μεταδώσει στη νέα γενιά την εμπειρία της. Επίσης, καλώ τους νέους να τιμούν τον πατέρα και τη μητέρα τους, την παλαιότερη γενιά, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν μακροημέρευση και ευημερία» τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας και πρόσθεσε:
«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, αλλά με τη δύναμη του Θεού, με τη χάρη του Θεού, όλα θα ξεπεραστούν. Είθε ο Θεός να είναι ο προστάτης σας, ο προστάτης της Γεωργίας και ο προστάτης ολόκληρου του κόσμου»

Ο Πατριάρχης Γεωργίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσους συνέβαλαν στην κατασκευή εκκλησιών και μοναστηριών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά και όσους στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας .
Για το πλούσιο έργο του Πατριάρχη Γεωργίας μίλησε και ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας κ. Archil Talakvadze.

«Η συνεισφορά του είναι τεράστια στην οικοδόμηση του έθνους μας. Ένα έθνος που έχει έναν τέτοιο πνευματικό ηγέτη δεν θα υποπέσει σε πειρασμούς. Σήμερα γνωρίζετε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε δοκιμασία, ο κόσμος έχει αλλάξει, πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει, πολλοί είναι σε απόγνωση, αλλά με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Πατριάρχη, την ενότητα της κυβέρνησης, της εκκλησίας και των ανθρώπων, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δοκιμασία» τόνισε και πρόσθεσε:

«Είμαστε ευγνώμονες στον Πατριάρχη, είμαστε ευγνώμονες για αυτήν την υποστήριξη της Εκκλησίας»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.