Συγκινητικές στιγμές έζησαν χθες οι κάτοικοι της Τελένδου, του μικρού νησιού των Δωδεκανήσων που βρίσκεται απέναντι από την Κάλυμνο, μετά την απόφαση μιας Γαλλίδας τουρίστριας να βαπτιστεί Χριστιανή στα καταγάλανα νερά της.

Η βάπτιση της γυναίκας τελέστηκε στην παραλία του νησιού, από τον π. Μιχαήλ Κουκουβά ο οποίος εδώ και χρόνια ιερουργεί στο γραφικό νησί. Κατά την διάρκεια του ιερού μυστηρίου το οποίο ξεκίνησε με τον ιερέα και την νεοφώτιστη από την παραλία, ακούστηκε για πρώτη φορά και το χριστιανικό όνομα που της δόθηκε και είναι αφιερωμένο στην Παναγιά, «Μαρία».

Η διαφορά από το συνηθισμένο τελετουργικό είναι πως αντί για κολυμπήθρα η βύθιση της νεοφώτιστης που γίνεται για τρεις φορές μέσα στο νερό, έγινε στη θάλασσα από τον ιερέα, με τους καλεσμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην σελίδα Human Stories η Γαλλίδα δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε την Τέλενδο. Η ίδια που πλέον φέρει το όνομα Μαρία είχε επισκεφτεί και παλαιότερα το νησί, όπου το αγάπησε τόσο πολύ όπως και τους κατοίκους του, που μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει το δικό της σπίτι, το οποίο και επισκέπτεται συχνά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.